Όταν ένας «Ουαλός» ταχυδρόμος σόκαρε την Chelsea

Αύριο το μεσημέρι η Cardiff υποδέχεται την Chelsea, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν την νίκη που θα τις βοηθήσει στις μάχες παραμονής και τετράδας αντίστοιχα. Το έργο των Ουαλών ξεκάθαρα δύσκολο, αφού έχουν κερδίσει μόλις μια φορά τους αντιπάλους τους όταν τους χώριζαν τρεις κατηγορίες, με σκόρερ έναν ηρωικό ταχυδρόμο.

 

Στην Αγγλία δεν θεωρούν θαύμα μόνο το να σωθεί η Cardiff, αλλά και ότι παλεύει με αξιώσεις για την παραμονή της μέχρι και σήμερα. Φυσικά το αυριανό παιχνίδι απέναντι στην Chelsea δεν είναι must-win, όμως το να υποτιμηθεί μια τόσο αξιόμαχη ομάδα θα είναι τραγικό λάθος. Η προϊστορία είναι δεδομένα υπέρ των «Blues», όμως υπάρχει μια ιστορία 33 χρόνων, που μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για τους Ουαλούς, στην οποία περιλαμβάνονται ένας ποδοσφαιριστής-ταχυδρόμος, ο εμβληματικός πρόεδρος Ken Bates και ο Neil Warnock!

Γυρίζουμε λοιπόν πίσω στο 1986, όταν για τον τρίτο γύρο του League Cup οι «Bluebirds», που αγωνίζονταν τότε στην τέταρτη κατηγορία, θα υποδεχόντουσαν την ακμάζουσα Chelsea, η οποία την αμέσως προηγούμενη σεζόν είχε τ