Κλειδί η ατμόσφαιρα του Έμιρεϊτς σύμφωνα με τον Αρτέτα

Στο ρόλο που θα παίξει η ατμόσφαιρα του Έμιρεϊτς στάθηκε ο Μικέλ Αρτέτα ενόψει του παιχνιδιού με την Μπάγερν Μονάχου.

Η Άρσεναλ αντιμετωπίζει απόψε την Μπάγερν Μονάχου εντός έδρας για το προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και ο Μικέλ Αρτέτα πιστεύει πως μεγάλο ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης θα διαδραματίσει η ατμόσφαιρα που θα επικρατήσει στο Έμιρεϊτς.

ατμόσφαιρα Έμιρεϊτς

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε:

«Aυτές οι συγκυρίες προκαλούν πίστη και αυτό που κάναμε με την Πόρτο και με τον τρόπο που το κάναμε, πρέπει να ξεπεράσεις αυτά τα εμπόδια σε αυτή την διοργάνωση. Θα υπάρξουν μαγικές στιγμές. Σε μια συγκεκριμένη στιγμή, σε ένα συγκεκριμένο σημείο, στον διαγωνισμό, στην αναμέτρηση, κάτι εξαιρετικό πρέπει να συμβεί.

Πρέπει να τα πράγματα να πάνε με το μέρος σου, πρέπει να παράγουμε το μομέντουμ και για να συμβεί αυτό, πρέπει να το κάνουμε εμείς αλλιώς δεν θα συμβεί. Πρέπει να το προκαλέσουμε αυτό και θα προσπαθήσουμε να το προκαλέσουμε.

Δημιουργούμε τώρα μια νέα ιστορία και αυτός είναι ο λόγος που εκείνες οι στιγμές που είχαμε στους ομίλους, για να προκριθούμε πρώτοι και τώρα αυτό που κάναμε με την Πόρτο είναι πραγματικά σημαντικό γιατί προκαλεί πίστη, μια θετική αίσθηση στην ομάδα ώστε όταν έρθει η στιγμή ξεπεράσουμε (τα εμπόδια) και να προχωρήσουμε.

Για την ατμόσφαιρα του Έμιρεϊτς: «Σίγουρα βοηθάει. Με την ατμόσφαιρα που είχαμε στο γήπεδό μας, την ενέργεια που δημιούργησαν (οι φίλαθλοι) και την αισιοδοξία που είχαμε εναντίον της Πόρτο, ήταν κάτι που μπορούσε να δει και να αισθανθεί κανείς πως δεν είχε ο αντίπαλος και αύριο πρέπει να το νιώσουμε από το πρώτο σφύριγμα».

Στο γήπεδο της Άρσεναλ δεν θα υπάρχουν οπαδοί των Βαυαρών λόγω τιμωρίας της γερμανικής ομάδας από την UEFA.


Διαβάστε ακόμα στο eyap.gr: Ανησυχία για χτύπημα μετά τις απειλές του ISIS