Λίβερπουλ: Ανακοινώθηκε ο νέος αθλητικός διευθυντής

Η Λίβερπουλ ξεκίνησε τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν, ανακοινώνοντας τον νέο αθλητικό διευθυντή, τον Γιορκ Σμάντκε.

Η σεζόν για τη Λίβερπουλ δεν τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο, τερματίζοντας στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας. Με αποτέλεσμα να είναι εκτός Τσάμπιονς Λιγκ την επόμενη σεζόν.

Στην ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ με στόχο τη βελτίωσή τους, βρήκαν τον νέου τους αθλητικό διευθυντή, τον Γιορκ Σμάντκε. Ο Σμάντκε υπέγραψε στους «κόκκινους» μετά από τέσσερα χρόνια στη Γερμανία και τη Βόλφσμπουργκ.

Έχει βρεθεί επίσης έχοντας το ίδιο πόστο, στην Κολωνία, το Αννόβερο και την Αλεμάνια Άαχεν. Ο 59χρονος θα ξεκινήσει τη νέα του δουλειά από την 1η Ιουνίου, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του αθλητικού διευθυντή, αντικαθιστώντας τον Τζούλιαν Γουόρντ.

«Αρχικά θέλω να καλωσορίσω τον Γιορκ στην ομάδα, γνωρίζοντας ότι θα φέρει πλήθος γνώσεων και εμπειριών σε έναν ρόλο, όπου τέτοιες ιδιότητες μπορούν μόνο να είναι ωφέλιμες τόσο για αυτόν όσο και για εμάς», ανέφερε αρχικά ο Μάικ Γκόρντον, ο πρόεδρος της Fenway Sports Group.

«Την ίδια ώρα που καλωσορίζουμε τον Γιορκ, πρέπει επίσης να αποχαιρετήσουμε και τον Τζούλιαν Γουόρντ, που ήταν μαζί μας με την άπειρη εργατικότητα, το σθένος και την ενέργεια σε μια σειρά από ρόλου, με πιο πρόσφατο αυτόν του αθλητικού διευθυντή».

«Ευχόμαστε στον Τζούλιαν και την οικογένειά του τα καλύτερα για το μέλλον και τον ευχαριστούμε για όλα αυτά που έκανε στη Λίβερπουλ κατά τη διάρκεια των έντεκα χρόνων».