Λίβερπουλ: Ρεκόρ εσόδων για τη σεζόν 2021/22!

Η Λίβερπουλ ξεπέρασε τον εαυτό όσον αφορά τα οικονομικά της δεδομένα που μας πέρασε, καθώς κατέγραψε τα περισσότερα έσοδα στην ιστορία της.

594 εκατομμύρια λίρες ήταν τα έσοδα της Λίβερπουλ μέχρι τον Μάη του 2022, ποσό-ρεκόρ για την ιστορία του συλλόγου του Μερσεϊσάιντ!

Η πρώτη σεζόν της Λίβερπουλ μετά το πέρας της πανδημίας και των συνεχόμενων λοκντάουν μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχημένη τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά.

Ακολούθησέ μας στο Instagram για περισσότερο υλικό από τα αγγλικά γήπεδα!

Κατάκτηση δυο τροπαίων (FA Cup και Carabao Cup), φιναλίστ στο Τσάμπιονς Λιγκ και δεύτερη στο πρωτάθλημα, μόλις ένα βαθμό πίσω από τη Μάντσεστερ Σίτι. Αυτά στο αγωνιστικό κομμάτι.

Στο εξωαγωνιστικό, η Λίβερπουλ ανακοίνωσε σήμερα (Τρίτη, 28.02) ότι σημείωσε κέρδος 7.5 εκατομμυρίων λιρών, χωρίς τους φόρους, σημειώνοντας εισόδημα 594 εκατομμυρίων για τη σεζόν 2021/22 – 107 εκατομμύρια λίρες περισσότερες από την προηγούμενη σεζόν.

Στον τομέα των εσόδων, μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης (605 εκατομμύρια λίρες) και η Μάντσεστερ Σίτι (617 εκατομμύρια λίρες) σημείωσαν μεγαλύτερο ποσό μεταξύ των μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων.

Τα έσοδα από τις ημέρες των αγώνων αυξήθηκαν ελαφρώς, από 83 σε 86 εκατομμύρια λίρες, με τον κόσμο να επιστρέφει κανονικά στα γήπεδα. Μόνο η Τότεναμ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχαν μεγαλύτερο ποσό σε αυτή την κατηγορία.

Στο εμπορικό κομμάτι η Λίβερπουλ «απογειώθηκε» από τα 29 στα 247 εκατομμύρια. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η νέα συμφωνία με τη Nike.

Όσον αφορά τα έξοδα, σημαντική αύξηση σημείωσαν τα έξοδα διαχείρισης, από 69 εκατομμύρια σε 545 εκατομμύρια λίρες. Ενώ και οι μισθοδοσίες αυξήθηκαν σε ένα ποσοστό της τάξης του 17%, από 314 εκατομμύρια λίρες στα 366 εκατομμύρια, με τους Χέντερσον, Έλιοτ, Ρόμπερτσον, Άλισον, Μπάιτσετιτς και Ζότα να ανανεώνουν τα συμβόλαιά τους σε αυτό το διάστημα.

Διαβάστε ακόμα: Θέλει να “δέσει” τον Άλβαρεζ η Μάντσεστερ Σίτι

Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς πως η μεγάλη αύξηση στα έσοδα της Λίβερπουλ συνοδεύτηκε και από μεγάλη αύξηση στα έξοδα του συλλόγου, με τα δυο αυτά ποσά να ανεβαίνουν αναλογικά. Για μια ακόμα σεζόν πάντως, η Λίβερπουλ εμφανίζει κέρδος στο ισοζύγιό της.