Μ. Γιουνάιτεντ: Τους βγάζει – σχεδόν – όλους στο “σφυρί” το καλοκαίρι!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι έτοιμη να ακούσει προτάσεις για την πλειοψηφία των παικτών της αυτό το καλοκαίρι, εκτός από μια μικρή ομάδα ανερχόμενων αστέρων, όπως επισημαίνει σε ρεπορτάζ της η Telegraph.

Ο νέος μέτοχος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τζιμ Ράτκλιφ, θεωρείται έτοιμος να υιοθετήσει μια εξαιρετικά ευέλικτη προσέγγιση στη μεταγραφική περίοδο του φετινού καλοκαιριού, δεδομένων των στενών οικονομικών περιορισμών και της διαφαινόμενης απώλειας των εσόδων από το Champions League.

Όπως αναφέρεται, το νέο καθεστώς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υπό την ηγεσία της Ineos είναι πολύ ανοιχτό όσον αφορά τις πωλήσεις και θα κρίνει τις όποιες προσφορές με βάση την αξία τους. Αν και δεν επιδιώκει ενεργά να ξεφορτωθεί έναν παίκτη όπως ο Μάρκους Ράσφορντ, για παράδειγμα, εννοείται ότι η Γιουνάιτεντ θα εξέταζε ειλικρινά μια ικανοποιητική προσφορά για τον Άγγλο επιθετικό, ιδιαίτερα αν ο ίδιος έδειχνε την επιθυμία να επιδιώξει μια νέα πρόκληση, δεδομένου ότι έχει και πολύ υψηλό μισθό (325.000 λίρες την εβδομάδα).

Η Γιουνάιτεντ πιστεύεται ότι θέτει ως προτεραιότητα την μεταγραφή ενός επιθετικού, ενός κεντρικού μέσου και ενός δεξιού κεντρικού αμυντικού αυτό το καλοκαίρι, αλλά πρώτα θα πρέπει να συγκεντρώσει χρήματα από πωλήσεις για να ενισχύσει τον – κατά τα άλλα πολύ μέτριο – μεταγραφικό προϋπολογισμό. Βέβαια, η επικείμενη απουσία του Champions League στο Old Trafford την επόμενη σεζόν θα αντισταθμιστεί εν μέρει από τη μείωση κατά 25% των μισθών που θα πρέπει να λάβουν οι παίκτες βάσει των όρων των συμβολαίων τους.

Οι Κόμπι Μέινου, Αλεχάντρο Γκαρνάτσο και Ράσμους Χόιλουντ, είναι οι παίκτες γύρω από τους οποίους η Γιουνάιτεντ ελπίζει να χτίσει μια άκρως επιτυχημένη ομάδα τα επόμενα χρόνια και θα είναι σίγουρά εκτός συζήτησης για τους επίδοξους μνηστήρες.

Η “πόρτα” φαίνεται να είναι ανοιχτή μέχρι και για τον Ράσφορντ, που διανύει μία αρκετά άσχημη σεζόν και πρόσφατα ξέσπασε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, κατά των επικριτών του.

Τέλος, οι Μαρσιάλ, Βαράν και Γουίλιαμς αναμένεται να μείνουν ελεύθεροι στο τέλος της σεζόν. Αλλά ο αριθμός των μεταγραφών που μπορεί ρεαλιστικά να κάνει η Γιουνάιτεντ θα επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τις πωλήσεις. Ερωτηματικό αποτελεί ακόμα η περίπτωση του Σάντσο που έφυγε… κακήν κακώς με δανεισμό στη Ντόρτμουντ όπου ξαναβρήκε τα πατήματά του και του Μέισον Γκρίνγουντ που είναι δανεικός στη Χετάφε.