Μ. Γιουνάιτεντ: Όλο και πιο κοντά στην εξαγορά οι Καταριανοί!

Ο Σεΐχης Γιασίμ Αλ Τανί εμφανίζεται πλέον ως ο πιθανότερος να εξαγοράσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τους Γκλέιζερς.

Σύμφωνα με τον Φαμπρίτσιο Ρομάνο, ο Αλ Τανί θέλει τόσο το ποσοστό των Γκλέιζερς, όσο και των υπολοίπων μετόχων για να πάρει το 100% του club.

Ο Καταριανός κροίσος θεωρεί πως η επένδυσή του στους “Κόκκινους Διαβόλους” μπορεί να πάει πολύ καλά, σχεδιάζοντας να επενδύσει στην ομάδα, τις ακαδημίες και τις εγκαταστάσεις.

Η Guardian μεταδίδει πως οι Γκλέιζερς δεν έχουν καταφέρει να πείσουν τον Άγγλο δισεκατομμυριούχο, Τζιμ Ράτκλιφ για την αγορά του συλλόγου, με τον πλουσιότερο άνθρωπο στη Βρετανία να ενδιαφέρεται για το 69% των μετοχών που κατέχουν οι Γκλέιζερς και όχι το 100%.

Μάλιστα, χθες υπήρξε συνάντηση εκπροσώπων του Αλ Τανί με ιθύνοντες του συλλόγου, ενώ μια πρόσφατη δήλωση του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, στο κανάλι του Γκάρι Νέβιλ στο YouTube ανοίγει ακόμα περισσότερο τον δρόμο προς την πώληση της Γιουνάιτεντ είτε στους Καταριανούς είτε στον Ράτκλιφ.

Ο πρόεδρος της UEFA δήλωσε πως σκέφτεται να καταρρίψει τον κανονισμό που απαγορεύει να αγωνιστούν ομάδες με τον ίδιο ιδιοκτήτη στην ίδια ευεωπαϊκή διοργάνωση. Η εταιρεία INEOS του Ράτκλιφ έχει τη Νις και τη Λωζάνη ενώ η QSI (Qatar Sports Investment) την Παρί Σεν-Ζερμέν. Ωστόσο, ο Αλ Τανί δηλώνει πως είναι ανεξάρτητος από την QSI.

“Δεν σκεφτόμαστε μόνο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είχαμε πέντε ή έξι ιδιοκτήτες συλλόγων που θέλουν να αγοράσουν άλλο σύλλογο. Πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε. Οι επιλογές είναι να παραμείνει έτσι ή να τους επιτρέψουμε να παίξουν στην ίδια διοργάνωση. Δεν είμαι σίγουρος ακόμα”, δήλωσε ο Τσέφεριν.

Όλα αυτά ενώ το “rebuild” της Γιουνάιτεντ συνεχίζεται και στο αγωνιστικό κομμάτι, με τους “Μπέμπηδες” να κυνηγούν ακόμα δύο τίτλους φέτος (Γιουρόπα Λιγκ, FA Cup) μετά το Καραμπάο Καπ.