Μάντσεστερ Σίτι: Έβαλε ρήτρα αποδέσμευσης στο συμβόλαιo του Χάλαντ

Ρήτρα αποδέσμευσης τοποθετήθηκε στο συμβόλαιο του Έρλινγκ Χάλαντ, η οποία θα έχει ισχύ από το 2024 και μετά.

Ο πιο πολυσυζητημένος φορ αυτήν τη στιγμή ακούει στο όνομα Έρλινγκ Χάλαντ και η Μάντσεστερ Σίτι επιδιώκει να τον διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερο στην ομώνυμη πόλη. Όπως αναφέρει η Athletic, οι ιθύνοντες του κλαμπ τοποθέτησαν ρήτρα αποδέσμευσης στο συμβόλαιο του Νορβηγού, η οποία όμως τίθεται υπό προϋποθέσεις.

Από το καλοκαίρι του 2024 κι έπειτα, λοιπόν, το ποσό που θα πρέπει να δαπανηθεί για τον ως τώρα τοπ σκόρερ της εφετινής Πρέμιερ Λιγκ θα ανέρχεται στα 200 εκατομμύρια ευρώ. Καθίσταται σαφές ότι μέχρι και τότε, η διοίκηση της Σίτι δε θα μπαίνει σε διαδικασία συζήτησης για πιθανή παραχώρηση του Χάλαντ σε άλλη ομάδα.

Ωστόσο, η εν λόγω ρήτρα δεν ισχύει για όλους, παρά για ομάδες έξω από το Νησί. Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι υπόλοιποι σύλλογοι της Αγγλίας δεν καλούνται να πληρώσουν το προαναφερθέν ποσό σε περίπτωση φυσικά που υπάρξει μελλοντικό ενδιαφέρον από κάποιον. Γι’ αυτόν το λόγο άλλωστε γίνεται λόγος για ευρώ και όχι λίρες. Τονίζεται μάλιστα, ότι χρόνο με το χρόνο από το ’24 κι έπειτα το ποσό θα μειώνεται, χωρίς ωστόσο να αναφέρονται περαιτέρω λεπτομέρειες.

Επιπροσθέτως, συγκεκριμένος όρος για τη Ρεάλ Μαδρίτης, όπως γράφτηκε, και ενδεχόμενη μεταγραφή του 22χρονου στην ισπανική ομάδα δεν υφίσταται. Αυτό που ισχύει όμως είναι ότι εάν η Ρεάλ – ή οποιαδήποτε μεγάλη μη αγγλική ομάδα – θέλει να κάνει δικό της τον Έρλινγκ Χάλαντ το 2024, θα πρέπει να βγάλει από τα ταμεία της 200 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολούθησέ μας στο Instagram για ακόμη περισσότερο υλικό από τα αγγλικά γήπεδα!