Όλοι οι τραυματισμοί του Κεϊτά με τη φανέλα της Λίβερπουλ

Άτυχος, «γυάλινος» ή απλά επιρρεπής στους τραυματισμούς, όπως και να χαρακτηρίσει κανείς τον Ναμπί Κεϊτά το ιστορικό τραυματισμών του Αφρικανού μέσου στη θητεία του στη Λίβερπουλ είναι απλά αξεπέραστο.

Περισσότερες από 330 ημέρες ως τραυματίας έχει περάσει ο Ναμπί Κεϊτά στο Merseyside από το 2018 και έπειτα που φόρεσε τη φανέλα της Λίβερπουλ, σύμφωνα με το transfermarkt.

Και να που φέτος, η Λίβερπουλ το βρήκε μπροστά της, καθώς «πονάει» στο κέντρο -κυριολεκτικά και μεταφορικά- και ο Κεϊτά δεν είναι εκεί για να βοηθήσει.

Ένας παίκτης που χρίστηκε… διάδοχος του Τζέραρντ στο κέντρο της Λίβερπουλ, καθώς του δόθηκε η φανέλα με το νούμερο «8», μετά την αποχώρηση του θρύλου της Λίβερπουλ. Ένας παίκτης με μπόλικο ταλέντο και σοβαρές ποδοσφαιρικές αρετές που ανάγκασαν τον Κλοπ να ξοδέψει 53.000.000 πολύτιμες λίρες για να τον φέρει από τη Λειψία. Αυτή είναι η μια πλευρά του Κεϊτά.

Η άλλη πλευρά; 14 τραυματισμοί μέσα σε τρεισήμισι χρόνια! Πρόκειται για ρεκόρ περισσότερων τραυματισμών αν μη τι άλλο. Όσο θετικός κι αν ήταν λοιπόν στα παιχνίδια που αγωνίστηκε, πώς μπορεί ένας προπονητής και μια ομάδα να βασιστούν σε έναν ποδοσφαιριστή που στατιστικά τραυματίζεται σχεδόν τέσσερις φορές το χρόνο;

Φαίνεται πως η κατάσταση αυτή κούρασε μέχρι και τον πιο υπομονετικό φίλο της Λίβερπουλ, τον Γιούργκεν Κλοπ, καθώς σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα το μέλλον του Κεϊτά στο Άνφιλντ δεν προβλέπεται μακρύ.

Διαβάστε ακόμα στο eyap.gr: Μόνο έξι γήπεδα επί αγγλικού εδάφους ενόψει Euro 2028

Πάμε όμως να μετρήσουμε και να δούμε έναν έναν τους τραυματισμούς του Κεϊτά, ως παίκτης της Λίβερπουλ:

  • 16 Οκτωβρίου 2018: Μυϊκό πρόβλημα (20 μέρες εκτός)
  • 12 Μαρτίου 2019: Χτύπημα (18 μέρες εκτός)
  • 1 Μαΐου 2019: Τραυματισμός στη βουβωνική χώρα (51 μέρες εκτός)
  • 10 Αυγούστου 2019: Σχίσιμο στον μυ (45 μέρες εκτός)
  • 22 Σεπτεμβρίου 2019: Σχίσιμο στον μυ (6 μέρες εκτός)
  • 2 Ιανουαρίου 2020: Πόνοι στη βουβωνική χώρα (23 μέρες εκτός)
  • 26 Φεβρουαρίου 2020: Πόνοι στο στήθος (6 μέρες εκτός)
  • 1 Μαρτίου 2020: Τραυματισμός στη βουβωνική χώρα (5 μέρες εκτός)
  • 23 Νοεμβρίου 2020: Τραυματισμός στο γόνατο (12 μέρες εκτός)
  • 10 Δεκεμβρίου 2020: Τραυματισμός στους συνδέσμους (5 μέρες εκτός)
  • 20 Δεκεμβρίου 2020: Τραυματισμός στον αστράγαλο (60 μέρες εκτός)

Φυσικά, δεν θα υπολογίσουμε τους επτά αγώνες της Λίβερπουλ που έχασε λόγω COVID-19 και ίωσης, καθώς δεν καταμετρώνται ως τραυματισμοί. Βλέπουμε όμως ότι μέχρι το τέλος του 2020 είχε ήδη 11 μικρούς ή μεγάλους τραυματισμούς. Και συνεχίζουμε…

  • 21 Οκτωβρίου 2021: Τραυματισμός στο γόνατο (35 μέρες εκτός)
  • 21 Μαρτίου 2022: Πρόβλημα στο γόνατο (13 μέρες εκτός)
  • 1 Αυγούστου 2022: Μυϊκός τραυματισμός (33 μέρες εκτός)

Συνολικά, 14 τραυματισμοί, 332 μέρες εκτός (σχεδόν ένας χρόνος). Όσο γράφεται αυτό το κείμενο ο Κεϊτά παραμένει «στα πιτς» και η επιστροφή του στην αγωνιστική δράση υπολογίζεται μετά τη διακοπή για τους αγώνες εθνικών ομάδων. Κανείς δεν ξέρει όμως αν θα καταφέρει να χτίσει ένα μεγάλο σερί αγώνων μακριά από προβλήματα, καθώς οι γιατροί της Λίβερπουλ δεν έχουν καταφέρει να βρουν την λύση για την περίπτωση του Κεϊτά.

Κάντε ένα like στη σελίδα μας στο Facebook αν δεν το έχετε ήδη κάνει!

Είναι οι γρήγοροι ρυθμοί και το δυναμικό παιχνίδι της Πρέμιερ Λιγκ; Είναι το σώμα του Ναμπί Κεϊτά; Είναι η λανθασμένη διαχείρισή του; Όποιος ξέρει, ας ενημερώσει και εμάς…

Να ξεκαθαρίσω φυσικά σε αυτό το σημείο πως κανέναν δεν χαροποιεί ο τραυματισμός ενός ποδοσφαιριστή και σίγουρα δεν αποτελεί αφορμή για χλευασμό. Η προσέγγιση στο συγκεκριμένο θέμα είναι καθαρά δημοσιογραφική.