Μικέλ Αρτέτα:«Είναι κρίμα γιατί τους είχαμε, πραγματικά»!

Ο προπονητής της Άρσεναλ, Μικέλ Αρτέτα, στάθηκε στα εύκολα λάθη που έκανε η ομάδα του, τα οποία της στέρησαν την δυνατότητα να κερδίσει την Μάντσεστερ Σίτι!

Άκρως απογοητευμένος με τα λάθη της ομάδας του, παρουσιάστηκε ο προπονητής της Άρσεναλ, Μικέλ Αρτέτα, μετά την ήττα από την Μάντσεστερ Σίτι. Ο Ισπανός τεχνικός θεωρεί ότι η ομάδα του είχε την αντίπαλο της ωστόσο τα εύκολα λάθη που έγιναν, της στέρησαν την ευκαιρία να κερδίσει!

Πιο συγκεκριμένα για τα λάθη της ομάδας του, ο Αρτέτα είπε: «Αυτή είναι η απογοήτευση, είναι εξαιρετικά δύσκολο να παίξεις στο επίπεδο που απαιτούν να παίξεις για να έχεις την ευκαιρία να κερδίσεις. Νομίζω ότι το κάναμε και σε πολλές στιγμές τους είχαμε, αλλά αν δώσεις τρία γκολ με τον τρόπο που το κάναμε, απλά τους δίνεις το παιχνίδι και ειδικά όταν δεν βάζεις τις μεγάλες ευκαιρίες που είχαμε. Το περιθώριο λάθους για αυτούς είναι σχεδόν μηδενικό. Είναι κρίμα γιατί τους είχαμε πραγματικά».

Στην συνέχεια μίλησε για το πως θα διατηρήσει ψηλά το ηθικό της η Άρσεναλ.

«Απλώς προχωράμε και συνειδητοποιούμε γιατί χάσαμε το παιχνίδι. Το χάσαμε. Πρέπει να προχωρήσουμε γιατί η απόδοση ήταν εκεί σε πολλές καταστάσεις. Για να παίξει η ομάδα μας στο επίπεδο που πρέπει να παίξουμε για να το φτάσουμε, είναι πολύ δύσκολο και τα αγόρια τα πήγαν εξαιρετικά. Η ατμόσφαιρα ήταν απλά απίστευτη και είναι κρίμα που δεν πήραμε τους βαθμούς».

Ακολούθως ρωτήθηκε για το αν η Μάντσεστερ Σίτι είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού στο δεύτερο ημίχρονο και ο ίδιος απάντησε: «Μάλλον είναι συνδυασμός, κάναμε πολλά απλά πράγματα λάθος και βάλαμε τους εαυτούς μας σε μπελάδες. Ο Γκάμπριελ ήταν εκτός και παίξαμε ένα γρήγορο φάουλ και ξαφνικά βρεθήκαμε σε περιπέτειες. Δώσαμε την μπάλα σε περιοχές που είναι αδύνατο να την δώσεις εναντίον τους, αν δεν θέλεις να απειληθεί η εστία σου».

Ο Αρτέτα κλήθηκε να σχολιάσει για το αν η εμπειρία της Σίτι έκρινε το παιχνίδι και γιατί επιλέχθηκε να αγωβιστεί ο Τομιγιάσου και όχι ο Μπέν Γουάιτ, λέγοντας: «Δεν ξέρω αν είναι η εμπειρία ή αν είναι κακή τύχη. Δεν είδα ποτέ τον Τομιγιάσου να κάνει αυτήν την πίσω πάσα εφτά χρόνια και σήμερα την έκανε. Είναι μέρος του παιχνιδιού και προφανώς έχουν την ποιότητα να σε τιμωρήσουν».

«Για τον ίδιο λόγο που έπαιξε στο παιχνίδι με την Λίβερπουλ εδώ όταν κερδίσαμε».

Τέλος, μίλησε για το αν η δεύτερη θέση θα αποφέρει κάποιο ψυχολογικό μειονέκτημα.

«Ψυχολογικά υπάρχει ακόμα ένας μαραθώνιος. Το είπα στην αρχή και το είπα πριν τρείς μήνες και το λέω σήμερα, είναι για το αύριο και το πιο σημαντικό είναι πως θα είμαστε εμείς αύριο και να επικεντρωθούμε σε αυτό, γιατί για τα υπόλοιπα πράγματα δεν ξέρουμε τι πρόκειται να συμβεί» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο Facebook για περισσότερες ειδήσεις από τον κόσμο του Αγγλικού ποδοσφαίρου!