Μήνυση των φιλάθλων της Λίβερπουλ στην UEFA!

Περισσότεροι από 1.700 οπαδοί της Λίβερπουλ, που ισχυρίζονται ότι υπέστησαν σωματικό τραυματισμό ή ψυχολογικό τραύμα από το χάος του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ στις 28 Μαΐου στο Παρίσι, απευθύνθηκαν σε δικηγορικά γραφεία για να ζητήσουν αποζημίωση από την UEFA!

Στους φιλάθλους της Λίβερπουλ που συμμετέχουν σε αυτές τις ομαδικές αγωγές – σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian – περιλαμβάνονται μερικοί που ανέφεραν ότι υπέστησαν σπασμένα πλευρά σε μια συμπλοκή που έγινε στο «Σταντ ντε Φρανς», πριν από τον αγώνα μεταξύ της Λίβερπουλ και της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ πολλοί άλλοι ανέφεραν συμπτώματα άγχους και διαταραχής μετατραυματικού στρες.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εισόδου στο γήπεδο για την παρακολούθηση του αγώνα, πολλά από τα τουρνικέ του γηπέδου παρέμειναν κλειστά για μεγάλο χρονικό διάστημα, δημιουργώντας στατικές ουρές και αυξημένο κίνδυνο να «ποδοπατηθεί» κόσμος.

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι παρευρισκόμενοι δέχθηκαν από την αστυνομία σπρέι πιπεριού και δακρυγόνα. Η UEFA και οι γαλλικές αρχές κατηγόρησαν τους οπαδούς της Λίβερπουλ για το χάος που ακολούθησε και την καθυστέρηση της έναρξης του αγώνα.

Ο Τζέραρντ Λονγκ, συνεργάτης στη δικηγορική εταιρεία Binghams στο Λίβερπουλ, είπε ότι περισσότερα από 1.300 άτομα έχουν δηλώσει το ενδιαφέρον τους για πιθανή αξίωση αποζημίωσης, με τα περισσότερα από αυτά να έχουν υποστεί ψυχολογικό τραύμα.

«Εκπροσωπούμε ανθρώπους που έχουν υποστεί σωματικούς τραυματισμούς στα τουρνικέ και πολλούς ανθρώπους που έχουν υποφέρει ψυχολογικά. Κάποιοι φοβήθηκαν για τη ζωή τους. Οι πελάτες έχουν αναφέρει άγχος, μετατραυματικό στρες κι εφιάλτες», σχολίασε ο Λονγκ.

Διαβάστε ακόμα στο eyap.gr: Μαγκουάιρ: «Θα μπορούσαμε να είχαμε νικήσει τον αγώνα»

Κάντε ένα like στη σελίδα μας στο Facebook αν δεν το έχετε ήδη κάνει!