Νότιγχαμ Φόρεστ: Παρελθόν οι υπεύθυνοι scouts του συλλόγου!

Η Νότιγχαμ Φόρεστ απέλυσε τον επικεφαλής προσλήψεων Γιώργο Συριανό και τον επικεφαλής του σκάουτινγκ Άντι Σκοτ ​​μετά από ανασκόπηση των καλοκαιρινών μεταγραφών της από τον ιδιοκτήτη της Βαγγέλη Μαρινάκη και τον νέο αθλητικό διευθυντή της Φίλιπο Τζιράλντι.

Οι 22 μεταγραφές της Νότιγχαμ Φόρεστ εμπεριείχαν αρκετό ρίσκο και αυτό βγαίνει στο χορτάρι, καθώς η ομάδα του Στιβ Κούπερ δυσκολεύεται να βρει τα πατήματά της και να πάρει βαθμούς. Οι πέντε βαθμοί σε εννέα αγωνιστικές αφήνουν σαφώς ανικανοποίητη την διοίκηση της Φόρεστ που ψάχνει να βρει την αιτία του προβλήματος.

Ο Γιώργος Συριανός διορίστηκε στον ρόλο του επικεφαλής προσλήψεων από τον διευθύνοντα σύμβουλο Ντέιν Μέρφι με αποστολή να φέρει μια στρατηγική βασισμένη στα data στις μεταγραφές του συλλόγου. Το σχέδιο ήταν η ομάδα να μην στραφεί σε ακριβές μεταγραφές, μεγάλων ηλικιακά παικτών, αλλά να στοχεύσει σε παίκτες κάτω των 26 με πιθανή αξία μελλοντικής πώλησης. Του πιστώθηκαν πολλές από τις μεταγραφές που βοήθησαν τη Φόρεστ να επιστρέψει στην Πρέμιερ Λιγκ για πρώτη φορά μετά από 23 χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του δεξιού μπακ Τζεντ Σπενς, που πλέον αγωνίζεται στην Τότεναμ.

Μέσα στο καλοκαίρι, ο Συριανός έφερε αρκετούς παίκτες από την γερμανική Bundesliga, γνωρίζοντας καλά τη γερμανική αγορά, έχοντας εργαστεί στο παρελθόν στη Στουτγκάρδη. Οι Μουσά Νιακατέ και Ορέλ Μανγκαλά εκτός από τον Αβονίγι ορίστηκαν όλοι από τον Συριανό ως παίκτες της Πρέμιερ Λιγκ με δυνατότητες. Έγιναν επίσης αρκετές προσθήκες στα μπακ, με τους Νίκο Γουίλιαμς, Σερζ Οριέ, Ρέναν Λόντι και άλλους.

Ωστόσο ο Έλληνας εφοπλιστής μαζί με τον αθλητικό διευθυντή Φίλιπο Τζιράλντι μετά από ανασκόπηση της καλοκαιρινής μεταγραφικής δραστηριότητας και στρατηγικής αποφάσισαν να σταματήσουν τη συνεργασία τους με τον επικεφαλής του recruitment κ. Συριανό και τον επικεφαλής scout Άντι Σκοτ. Οι απολύσεις των Συριανού και Σκοτ έρχεται κάποια 24ωρα μετά την ανανέωση του συμβολαίου του προπονητή της ομάδας Στιβ Κούπερ που στηρίχθηκε υπογράφοντας συμβόλαιο μέχρι το 2025 πριν από λίγες μέρες.

Διαβάστε ακόμα στο eyap.gr: «Άκυρο» του Λοπετέγκι στην Γούλβς!

Ακολούθησέ μας στο Instagram για ακόμη περισσότερο υλικό από τα αγγλικά γήπεδα!