Ο αναγεννημένος Tim Krul

Έχοντας περάσει μια τριετία περίπου στα αζήτητα, ο Timothy Michael Krul (όπως είναι το πλήρες όνομα του) φαίνεται να έχει βρει τον παλιό καλό εαυτό του στη Norwich.

 

Δεν ήταν όμως τα τελευταία χρόνια «ρόδινα» για τον Ολλανδό. Μετά από μια πενταετία που ήταν η βασική επιλογή για τη θέση του τερματοφύλακα στη Newcastle και χωρίς προφανή λόγο, ο Rafa Benitez αποφάσισε ότι ο Krul δεν ήταν αρκετός για την ομάδα των «Aνθρακωρύχων».

Έτσι μετά από μερικά αποτυχημένα διαστήματα ως δανεικός, ο 32χρονος πλέον Tim, βρήκε το «λιμάνι» του στο Norwich. Την περυσινή σεζόν δεν έχασε ούτε λεπτό και οδήγησε τα «Καναρίνια» πίσω στα σαλόνια της Premier League. Η απόφασή του να αγωνιστεί με μια ομάδα της Championship δεν ήταν εύκολη για αυτόν, αλλά με τις εμφανίσεις του δικαιώθηκε στο έπακρο. Φέτος τα πράγματα δεν είναι ιδανικά για τον σύλλογο, αφού βρίσκεται στην τελευταία θέση και στο -6 από την σωτηρία, όμως ο Krul αποδεικνύεται αρκετά σταθερός και είναι ένας από τους «φάρους» ελπίδας.

 

Ο ήρωας της τελευταίας στιγμής

Δικαίωση πρέπει να ένιωσε και ο Luis van Gaal το 2014 στα προημιτελικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου στη Βραζιλία. Η Ολλανδία αντιμετώπιζε τη Κόστα Ρίκα (είχε αποκλείσει την εθνική μας στα πέναλτι), για μια θέση στη τετράδα της διοργάνωσης. Οι Κοσταρικανοί σε θέση άμυνας σε όλο τον αγώνα οδηγούσαν το ματς στα πέναλτι με απόλυτη ακρίβεια. Το ρολόι έδειχνε 120´ αγώνα, με το σκορ στο 0-0, όταν ο van Gaal πήρε την απόφαση να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον Tim Krul, στη θέση του Jasper Cillessen.

 

 

Όλοι πίστεψαν ότι αυτή η αλλαγή συνέβη επειδή ο Krul είναι κάποιου είδους «σπεσιαλίστας» στις αποκρούσεις πέναλτι. Όμως τα στατιστικά του μέχρι τότε αποδείκνυαν το αντίθετο. Μόλις 2 αποκρούσεις σε σύνολο 20 πέναλτι είχε σημειώσει ο Ολλανδός.

«Σε μια διαδικασία πέναλτι, οι τερματοφύλακες δεν έχουν τίποτα να χάσουν, γιατί όλη η πίεση πέφτει στους εκτελεστές. Τώρα ο Krul νιώθει όλη τη πίεση», είχε δηλώσει ο Rio Ferdinand λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία των πέναλτι. Ο Ολλανδός χωρίς να έχει ακουμπήσει καν μπάλα, κλήθηκε να υπερασπιστεί την εστία των «Οράνιε». Φυσικά, ο van Gaal τον είχε καθοδηγήσει απόλυτα.

 

 

Ο Krul από την στιγμή που πάτησε στο χορτάρι επιδόθηκε σε «παιχνίδια μυαλού» με τους παίκτες της Κόστα Ρίκα. Όπως αργότερα έγινε γνωστό, πλησίαζε έναν-έναν τους αντίπαλους εκτελεστές και τους έλεγε «Ξέρω που θα στείλεις το πέναλτι, σε έχω μελετήσει». Το κόλπο αυτό έπιασε, αφού ο Krul κατάφερε να πέσει σωστά και στις 5 εκτελέσεις των Κοσταρικανών, αποκρούοντας τις 2.

Με αυτήν την εμφάνιση ο Krul έχει μείνει στην ιστορία της εθνικής του, ως ο ήρωας της τελευταίας στιγμής, ως ο άνθρωπος που χάρισε τη πρόκριση στα ημιτελικά, ίσως και αυτός στον οποίο οφείλει η Ολλανδία τη 3η θέση στη διοργάνωση.

 

 

Σήμερα ο Tim Krul «κλείνει» 32 χρόνια ζωής και οι ΕΥΑΠ του εύχονται χρόνια πολλά!

 

Συντάκτης: Βασίλης Βασιλείου