Ο Ferguson “έπαιζε” μέχρι και τους δημοσιογράφους!

Άλλη μια φανταστική ιστορία του προπονητή-θρύλου της Manchester United, Sir Alex Ferguson, ήρθε στο φως πριν λίγες ώρες.

 

Ο Σκωτσέζος είχε αποκτήσει φήμη σε όλη του τη καριέρα, ως προπονητής που μισεί τον Τύπο. Κατά πόσο αληθεύει όμως αυτή η φήμη;

Ο θρύλος της Manchester United είχε εμπλακεί ουκ ολίγες φορές σε διαμάχες με δημοσιογράφους, δίνοντας έτσι την αντίληψη πως δεν αρεσκόταν να μιλάει στις συνεντεύξεις Τύπου, πριν ή μετά τους αγώνες. Όλοι θυμόμαστε άλλωστε το συμβάν του 2011 με το δημοσιογράφο που τον ρωτούσε επανειλημμένα για τα προσωπικά του Ryan Giggs.

 

Ο Ferguson διέταξε τον αποκλεισμό το συγκεκριμένου δημοσιογράφου από την αίθουσα.

 

Παρόλα αυτά, ίσως ο Ferguson να μην ήταν τελείως κατά των media. Ο δημοσιογράφος της Daily Mail, Martin Samuel, να εξιστόρησε πριν λίγες ώρες ένα συμβάν που αποδεικνύει πως τα mind games του Σκωτσέζου, είχαν επίδραση και στο δημοσιογραφικό επιτελείο. Όπως φαίνεται, ο SAF για άλλη μια φορά χειραγώγησε την όλη κατάσταση ευφυέστατα, ώστε να επιτύχει το σκοπό του.

Το 1998 κατά τη διάρκεια του Mundial της Γαλλίας, o Glenn Hoddle είχε διατάξει από το ιατρικό επιτελείο να κάνουμε ενέσεις με συμπληρώματα στους παίχτες, κάτι καινούριο για την εποχή. Φυσικά γινόταν για να βοηθηθεί η εθνική Αγγλίας. Παρόλα αυτά, πολλοί παίχτες κουραζόντουσαν ακόμη περισσότερο. Αποτέλεσμα αυτών, όταν ξεκίνησε η σεζόν το Σεπτέμβρη, πολλοί να μην μπορούν να «πάρουν τα πόδια τους». Παραδείγματος χάριν, ο Gary Neville είχε το χειρότερο ξεκίνημα σε σεζόν στη καριέρα του τότε (1998/99).

Ο Samuel έγραψε στη στήλη του χθες:

«Ήταν πρωί Κυριακής, όταν ο Ferguson μας ενημέρωσε πως πολλοί προπονητές είχαν αρχίσει να ανησυχούν για το τι συνέβαινε με τους παίχτες τους. Υποτίθεται πως καμία ένεση δεν έγινε εν άγνοια όλων των ομάδων, όμως κανείς δεν ήξερε τις επιπτώσεις από όλα αυτά. Μάλιστα, ο Ferguson είπε πως ένας συγκεκριμένος προπονητής είχε κάνει παράπονα στην FA, χωρίς όμως να μας δώσει το όνομα! Γρήγορα πήγαμε να τυπώσουμε την ιστορία, μέχρι που μας τηλεφώνησε ένας από τους ανθρώπους του, λέγοντας πως «ότι δήλωσε ο κύριος Sir Alex, είναι “εμπιστευτικό”». Πράγμα που σήμαινε φυσικά πως δε μπορούσαμε να δημοσιεύσουμε τίποτα. Κινούμενοι όμως με εξυπνάδα, ξέραμε πως μπορούσαμε με άλλο τρόπο να μάθουμε την αλήθεια! Ένας από μας κάλεσε την FA, υπαινισσόμενος πως ξέρει τα πάντα, ζητώντας “την αντίδρασή τους στις κατηγορίες”!»

 

«Προς έκπληξή μας, απάντησαν, αρνούμενοι πως υπήρχε κάποιο πρόβλημα, μαρτυρώντας μας μάλιστα το όνομα του εν λόγω προπονητή. Ποιο ήταν αυτό; Alex Ferguson!»

 

«Οφείλω να παραδεχτώ πως μας “έπαιξε” πανέμορφα. Ήξερε πως θέλαμε να μάθουμε τι συνέβη και πως θα κάναμε τα πάντα για αυτό, όπως κι ο ίδιος ήθελε να ακουστεί. Απλά θα ήταν άσχημο αν ακουγόταν από αυτόν. Οπότε μας “φύτεψε” την ιστορία και μας άφησε να τα κάνουμε όλα μόνοι μας.»

 

«Γελούσα πάντα όταν άκουγα πως ο Ferguson “μισεί τον Τύπο”. Απλά ήταν υπερβολικά έξυπνος όταν εμπλεκόταν με εμάς.»