Ο Καντονά αποκάλυψε τι σήμαινε η θρυλική ατάκα του με τους γλάρους και τις σαρδέλες!

Περίπου 29 χρόνια μετά, ο Ερίκ Καντονά αποκάλυψε το νόημα της ατάκας του για τους γλάρους και τις σαρδέλες, λίγο καιρό μετά την κλωτσιά στον οπαδό της Κρίσταλ Πάλας.

«Όταν οι γλάροι ακολουθούν τις τράτες, το κάνουν επειδή θεωρούν πως οι σαρδέλες θα πεταχτούν ξανά στη θάλασσα», είχε δηλώσει ο Έρικ Καντονά στην επίσημη συνέντευξη Τύπου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Γενάρη του 1995, λίγες μέρες μετά την διαβόητη κλωτσιά στον οπαδό της Κρίσταλ Πάλας που του επιτέθηκε φραστικά, Μάθιου Σίμονς, όπου αποδείχτηκε αργότερα ότι συμμετείχε σε συγκεντρώσεις ακροδεξιών οργανώσεων.

Ο Καντονά πέταξε τη συγκεκριμένη αινιγματική ατάκα, ήπιε λίγο νερό από το ποτήρι του και σηκώθηκε να φύγει, αφήνοντας μπερδεμένους εκατοντάδες δημοσιογράφους στην αίθουσα. Ο θρυλικός Γάλλος ποδοσφαιριστής των «Κόκκινων Διαβόλων», αρνούταν να δώσει εξηγήσεις. «Εννοώ αυτό που εννοώ», έλεγε σε κάθε δημοσιογράφο, με το μυστήριο στυλ που τον χαρακτήριζε.

Περίπου 29 χρόνια μετά, όμως, ήρθε η ώρα ν’ αποκαλύψει το νόημα πίσω από μια εκ των θρυλικότερων δηλώσεων στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Κατά την εμφάνισή του στην γαλλική τηλεοπτική εκπομπή «C dans l’air» στις αρχές της εβδομάδας, ο Ερίκ Καντονά μίλησε, επιτέλους, για τους γλάρους και τις σαρδέλες εκείνης της ατάκας.

«Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήθελε οπωσδήποτε να μιλήσω στον Τύπο. Δεν ήθελα, αλλά μου είπαν ότι είναι σημαντικό να το κάνω. Είπα, ”εντάξει, θα μιλήσω”.»

«Ήθελαν να μιλήσω, και εγώ μίλησα. Απλώς μου βγήκε αυτή η φράση και μετά έφυγα. Τότε, ο Τύπος, όλοι, προσπάθησαν να τα κάνουν όλα φιλοσοφικά. Ξέρεις, απλά βγήκε έτσι. Ίσως προήλθε από το υποσυνείδητό μου και ίσως ασυνείδητα δημιούργησε μια αίσθηση, αλλά η καλύτερη αίσθηση ήταν, ”με αναγκάζεις να μιλήσω, μιλάω λοιπόν και ποιος νοιάζεται αν οι λέξεις βγάζουν νόημα”. Ξέρετε, ο Τύπος με κατέστρεψε. Αλλά κατά κάποιο τρόπο πήρα την εκδίκησή μου. Όλοι προσπαθούσαν να βρουν ένα νόημα και όλοι μου ζήτησαν να τους εξηγήσω και δεν είπα τίποτα», δήλωσε ο Ερίκ Καντονά.


Διαβάστε επίσης: Τονάλι: Νέες κατηγορίες για 50 στοιχήματα επί αγγλικού εδάφους