Τονάλι: Νέες κατηγορίες για 50 στοιχήματα επί αγγλικού εδάφους

Ο μέσος της Νιούκαστλ, Σάντρο Τονάλι, κατηγορείται για επιπλέον παραβάσεις σχετικά με το στοίχημα από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FA).

Η δραστηριότητα στο στοίχημα δεν περιορίστηκε μόνο στην Ιταλία για τον Σάντρο Τονάλι, καθώς ανιχνεύτηκαν παράνομα στοιχήματα και στο αγγλικό έδαφος! Αυτό έθεσε τον χαφ της Νιούκαστλ σε ακόμα μεγαλύτερους ποινικούς κινδύνους!

Ήδη βρισκόμενος υπό απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο λόγω της παράνομης δραστηριότητάς του στο στοίχημα στην Ιταλία πριν από τη μεταγραφή του στη Νιούκαστλ, η κατάσταση επιδεινώθηκε ακόμα περισσότερο για τον Σάντρο Τονάλι.

Ο 23χρονος διεθνής Ιταλός βρίσκεται ήδη στο μισό της 10μηνης απαγόρευσης, η οποία επιβλήθηκε τον Οκτώβριο, μετά τον εντοπισμό του ένοχου για παραβίαση των κανόνων στοιχηματισμού από την Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIGC).

Η απαγόρευση αυτή περιλαμβάνει επιπλέον οκτώ μήνες αποκατάστασης, συμπεριλαμβανομένων θεραπευτικών συνεδριών και 16 δημόσιων εμφανίσεων σε ποδοσφαιρικά σωματεία του Ιταλικού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, κέντρα εκπαίδευσης της ομοσπονδίας και φιλανθρωπικές οργανώσεις που ασχολούνται με την υποστήριξη εθισμού.

Ωστόσο, η νέα κατηγορία από την F.A. αφορά τον υποτιθέμενο στοιχηματισμό από την ημέρα που ο Τονάλι μετακόμισε στην Νιούκαστλ από τη Μίλαν, τον περασμένο Ιούλιο.

Μια ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (FA) την Πέμπτη ανέφερε: «Ο Σάντρο Τονάλι κατηγορείται για υποτιθέμενες παραβάσεις των κανόνων στοιχηματισμού της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Υποστηρίζεται ότι ο μέσος της Nιούκαστλ παραβίασε τον Κανονισμό Ε8 της FA 50 φορές, τοποθετώντας στοιχήματα σε αγώνες ποδοσφαίρου μεταξύ 12 Αυγούστου 2023 και 12 Οκτωβρίου 2023.

Ο Σάντρο Τονάλι έχει μέχρι τις 5 Απριλίου 2024 να απαντήσει.»

Στον Τονάλι έχει ήδη απαγορευθεί να αγωνιστεί σε οποιουσδήποτε αγώνες είτε για τη Νιούκαστλ είτε για την εθνική του ομάδα μέχρι να λήξει η αρχική του ποινή τον Αύγουστο. Του επιτράπηκε να προπονείται με τη ομάδα του καθ’ όλη τη διάρκεια της απαγόρευσης, σε αντίθεση με την περίπτωση του επιθετικού Άιβαν Τόνεϊ.

Δεν υπάρχει ένδειξη για ποιους αγώνες αφορά η κατηγορία της FA, συμπεριλαμβανομένου του εάν ο Τονάλι έκανε στοιχηματισμούς σε αγώνες στους οποίους συμμετείχε.

Σε απάντηση στην κατηγορία της FA, η Νιούκαστλ δήλωσε: «Η Nιούκαστλ Γιουνάιτεντ γνωρίζει την κατηγορία που αφορά τον Σάντρο Τονάλι για υποτιθέμενες παραβάσεις των κανόνων στοιχηματισμού της FA.

Ο Σάντρο συνεχίζει να συμμορφώνεται πλήρως με τις σχετικές έρευνες και διατηρεί την πλήρη υποστήριξη του συλλόγου.

Λόγω αυτής της εξέλιξης, ο Σάντρο και η Νιούκαστλ δεν μπορούν να παράσχουν περαιτέρω σχόλια προς το παρόν».


Διαβάστε ακόμα στο eyap.gr: H έκπληξη του Ποτσετίνο με Τσίλγουελ και ο λόγος που δεν αγωνίστηκε ο Πάλμερ