Ο Λίαμ Ντόλμαν στην Τάμγουορθ: Τα αστεία για χοντρούς… κομμένα

Η απίθανη ιστορία του εύσωμου Λίαμ Ντόλμαν, που μετρά δύο σερί ανόδους με την Τάμγουορθ και την βοηθά να έχει την καλύτερη άμυνα στην Αγγλία.

Βρισκόμαστε στο σωτήριο έτος 2006 και η ταπεινή Τάμγουορθ, που εδρεύει στην ομώνυμη πόλη στο Στάφορντσαϊρ, ζει κοσμοϊστορικές στιγμές. Η σεζόν που έχει ολοκληρωθεί λίγους μήνες νωρίτερα βρίσκει τον σύλλογο στην υψηλότερη βαθμολογική θέση της ιστορίας του (μέχρι και σήμερα), δηλαδή 15ο στην Κόνφερενς Νάσιοναλ – αυτό το αγωνιστικό κατόρθωμα έρχεται να ενισχύσει κι ένα μεταγραφικό, αφού στο ρόστερ προστίθεται ο διεθνής Άγγλος μέσος, θρύλος της Άρσεναλ, Πολ Μέρσον, που στα 37 του χρόνια πια, προέρχεται από μία τριετία ως παίκτης-προπονητής στη Γουόλσολ.

Την ίδια περίοδο, περίπου 90 χιλιόμετρα μακρυά και μία κατηγορία ψηλότερα, ο 18χρονος Λίαμ Ντόλμαν κάνει τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στη Νορθάμπτον. Παρά τη νεαρή του ηλικία ο ντόπιος αμυντικός μοιάζει με βετεράνο, ίσως περισσότερο κι από τον συνταξιοδοτούμενο «Μάγο», όπως ήταν το προσωνύμιό του, Μέρσον. Ο Ντόλμαν ατενίζει τον κόσμο από τα 188 εκατοστά, το μαλλί του αραιώνει με ταχύτατο ρυθμό και τα κιλά του μοιάζουν τουλάχιστον απαγορευτικά για μία αξιομνημόνευτη ποδοσφαιρική καριέρα.

τάμγουορθ ντόλμαν

Αυτοί οι δύο «πόλοι» της ιστορίας μας δεν το φαντάζονται τότε, όμως μέχρι να συναντηθούν, προ διετίας, ακολουθούν κατά κάποιον τρόπο παράλληλες πορείες. Η Τάμγουορ