Ο λόγος που η Αγγλία αγωνίστηκε χωρίς ονόματα στις φανέλες στο 2ο μέρος

H Εθνική Αγγλίας αγωνίστηκε χωρίς τα ονόματα στις φανέλες κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου φιλικού με το Βέλγιο.

Η Εθνική Αγγλίας αντιμετώπισε το Βέλγιο σε φιλική αναμέτρηση στο Γουέμπλεϊ, η οποία έληξε χωρίς νικητή με τελικό σκορ 2-2. Οι Άγγλοι βρήκαν απάντηση με τους Τόνεϊ και Μπέλιγχαμ σε αμφότερα τα τέρματα του Τίλεμανς.

Η ομάδα των ανδρών της Αγγλίας αγωνίστηκε χωρίς ονόματα στην πλάτη των φανελών τους κατά το δεύτερο μισό του φιλικού αγώνα κόντρα στο Βέλγιο την Τρίτη, ως μέρος της συνεργασίας τους με την «Κοινωνία του Αλτσχάιμερ».

Αυτή η αλλαγή από το πρώτο μισό στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού σχεδιάστηκε για να ελκύσει την προσοχή στην απώλεια μνήμης, το πιο συνηθισμένο σύμπτωμα της νόσου του Αλτσχάιμερ και της Άνοιας.

Η «Κοινωνία του Αλτσχάιμερ» αναφέρει ότι η νόσος του Αλτσχάιμερ «είναι η μεγαλύτερη κρίση υγείας» και κοινωνικής περίθαλψης στο Ηνωμένο Βασίλειο» και ένα στους τρεις άνθρωποι που γεννήθηκαν στη χώρα θα διαγνωστεί με την ασθένεια.

Η συνεργασία της Αγγλίας με την «Κοινωνία του Αλτσχάιμερ» ξεκίνησε το 2022, όταν ο φιλικός αγώνας των ανδρών κόντρα στην Ελβετία καθορίστηκε ως ο πρώτος Διεθνής Φιλικός Αγώνας για την Κοινωνία του Αλτσχάιμερ. Ο φιλικός αγώνας των γυναικών της Αγγλίας κόντρα στην Αυστραλία τον περασμένο Απρίλιο ήταν ο δεύτερος ανάλογος αγώνας.


Διαβάστε ακόμα στο eyap.gr: Το πλήρες πρόγραμμα του EURO 2024