Ο “Μίδας” από το Milton Keynes!

Ότι αγγίζει γίνεται χρυσός; Ε ναι! Δύο χρόνια τώρα που βρίσκεται στο Λονδίνο, μόνο υπέροχες στιγμές έχει να θυμάται κάποιος αναλογιζόμενος το όνομα Dele Alli.

 

 

Και συγγνώμη για το Alli, από εδώ και πέρα μόνο Dele θα σε αποκαλώ, όπως σου αρέσει. Δεν θέλει πουθενά να αναγράφεται το επίθετο του ο αστέρας των Spurs, για τον προφανέστατο λόγο της κάκιστης εμπειρίας των παιδικών του χρόνων.

 

Η απάρνηση του ονόματος έγκειται στο γεγονός της αλκοολικής και βίαιης μητέρας και του εξαφανισμένου και ανύπαρκτου πατέρα. Τα είχαμε πει αυτά όμως σε προηγούμενο άρθρο, ας μην σας ξανά κουράσει με το οικογενειακό “δράμα”.

 

Μεγάλωσε στο Milton Keynes με ανάδοχη οικογένεια και ουσιαστικά αυτούς θεωρεί “σπίτι” του, γιατί εκεί πήρε αγάπη και στοργή. Σαν σήμερα, πριν δύο χρόνια ακριβώς, ο άγνωστος στο ευρύ κοινό ποδοσφαιριστής γίνεται ποδοσφαιριστής της Tottenham Hotspur, έναντι 5 εκατομμυρίων λιρών. Που να το ήξερε ο Pochettino ότι ο πιτσιρικάς από την MK Dons θα κόστιζε τώρα στο μεταγραφικό “παζάρι” κοντά στα 50 εκατομμύρια; Ποιος να του το έλεγε ότι αυτό το “προβληματικό” παιδί θα γινόταν το Α και το Ω της μέσο επιθετικής γραμμής των “Σπιρουνιών”;

 

Το ήξερε ο Αργεντινός και τον πίστεψε με το “καλημέρα”. Τον πίστεψε από την πρώτη μέρα, με αποτέλεσμα πέρυσι να καταπλήξει τα πλήθη και να παραλάβει δικαίως το βραβείο του καλύτερου νεαρού ποδοσφαιριστή στην Premier League. 33 εμφανίσεις και 10 τέρματα στην πρώτη του χρονιά στα μεγάλα “σαλόνια”, θαρρείς και έπαιζε χρόνια σε υψηλό επίπεδο. Αριθμοί που αντιστοιχούν σε τεράστιας ποιότητας αθλητές, όπως καταλαβαίνεται.

 

 

 

Ε και γι’αυτό βρέθηκε στα γήπεδα της Γαλλίας, παίρνοντας την φανέλα βασικού στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των “Λιονταριών”. Και έχει ακόμα μέλλον! Μπορεί να γίνει και στην χώρα του αναντικατάστατος και αναγκαίος, όπως συνέβη και με την Λονδρέζικη ομάδα. Ήδη έχει στο ενεργητικό του 15 συμμετοχές και 2 τέρματα, αλλά εδώ που τα λέμε αυτά δεν είναι τίποτα για το “μέγεθος” του Dele. Δηλαδή, από εκεί που πριν έναν χρόνο αγωνιζόταν μεταξύ φθοράς και ανταρσίας στις μικρές κατηγορίες, βρέθηκε να φοράει το εθνόσημο. Και δίκαια, όλοι το αντιλαμβάνονται. Όλοι του πιστώνουν το γεγονός της σκληρής δουλειάς και της απίστευτης δύναμη χαρακτήρα που επέδειξε για να πετύχει στον μαγικό κόσμο του ποδοσφαίρου.

 

 

 

Όσο για φέτος; Τα πηγαίνει ακόμα πιο καλά! Μια πορεία, που όλο και παίρνει την ανιούσα και δεν ξέρει ουδείς που προβλέπεται να σταματήσει. Δείχνει ότι τα “φρένα” δεν είναι για τον Dele και φέτος σε 21 συμμετοχές μετράει ήδη 11 τέρματα, ακόμη πιο αποδοτικός από πέρυσι και καλά καλά τώρα μπήκε ο δεύτερος γύρος. Σταματημό δεν έχει το “Αγγλάκι” και μαγκιά του φίλοι μου! Μάγκια του, γιατί ποιος πίστευε ότι μετά από τέτοια οικογενειακή οδύνη θα έφτανε να μιλάνε όλοι για την πάρτη του;

 

Εγώ του “βγάζω το καπέλο”, αλλά συγχαίρω ταυτοχρόνως και την ομάδα των Spurs, που πριν δύο έτη, σαν σήμερα, έκαναν την μεγαλύτερη κίνηση-ματ των τελευταίων ετών στο μεταγραφικό “παζάρι”. Καθόλου υπερβολικό για τον “Μίδα”, που ότι πιάνει γίνεται χρυσός!