Ο θρίαμβος των «Αγίων» στον τελικό του 1976

Το eyap.gr θυμάται την επική κατάκτηση του FA Cup από την Southampton που αντιμετώπισε στον τελικό την Manchester United του Tommy Doherty.

 

Σαν σήμερα, 1 του Μάη 1976, η Southampton, που τότε αγωνιζόταν στην δεύτερη κατηγορία κάνει την έκπληξη και κατακτά το FA Cup. Στον τελικό αντιμετώπισε την Manchester United που ήταν μια ομάδα πολύ ανώτερου επιπέδου. Όλοι θεωρούσαν την Southampton αουτσάιντερ αλλά παρόλα αυτά κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο ενάντια σε όλες τις πιθανότητες.

 

 

Το παιχνίδι έληξε με 0-1 υπέρ της Southampton με γκολ του αείμνηστου Bobby Stokes. Η United ήταν κυρίαρχος στο παιχνίδι και έχασε αρκετές ευκαιρίες. Παρόλα αυτά, όσο κυλούσε ο χρόνος, δημιουργούσαν ευκαιρίες και οι “Άγιοι”, οι οποίοι κατάφεραν να σκοράρουν στο 83’ με τον Bobby Stokes.

 

 

Ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερα χρόνια που μια ομάδα από την δεύτερη κατηγορία κατακτούσε το βαρύτιμο αυτό τρόπαιο. Η Southampton είναι μια ομάδα χωρίς πολλές διακρίσεις αλλά σίγουρα πάντα θα θυμάται αυτή την επική στιγμή στην ιστορία της.

 

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=9KgiPGAYQYk[/embedyt]

 

Συντάκτης: Παναγιώτης Μαλανδράκης