Ο Ζοσέ Μουρίνιο μίλησε για όταν απέρριψε την Εθνική Αγγλίας

Ο Ζοσέ Μουρίνιο δήλωσε πως απέρριψε στο παρελθόν μια πρόταση από την F.A. για να αναλάβει την εθνική Αγγλίας.

Ο 61χρονος Ζοσέ Μουρίνιο εδώ και λίγο καιρό αποτελεί παρελθόν από την Ρόμα και το όνομα του έχει ακουστεί για πολλές ομάδες αλλά και για εθνικές ομάδες.


Ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε για την ευκαιρία που είχε να αναλάβει τις τύχες της εθνικής Αγγλίας το 2007 μετά την αποτυχία της πρόκρισης στο EURO 2008.

Μιλώντας για την σύγκριση ανάμεσα σε Λάμπαρντ και Τζέραρντ, ο Μου έδωσε την είδηση:

«Θα μπορούσα να είμαι προπονητής και των δυο. Η πρόταση υπήρχε στο τραπέζι αλλά ποτέ δεν μου άρεσαν οι δουλειές σε εθνικές ομάδες. Τότε την δουλειά την πήρε τελικά ο Φάμπιο Καπέλο».

Μετά μίλησε για τις πιθανότητες της εθνικής Αγγλίας στο επόμενο EURO:

«Είναι μια πολύ καλή γενιά παικτών. Έφτασαν στον τελικό στην προηγούμενη διοργάνωση όποτε πιστεύω ότι μπορούν να το κατακτήσουν τώρα.

Η νοοτροπία που έχουν οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται εκτός Αγγλίας, όπως για παράδειγμα ο Μπέλιγχαμ είναι η διαφορα με όσους έχουν γαλουχηθεί και αναπτυχθεί εντός Αγγλίας. Μπορεί να προσδώσει κάτι διαφορετικό στην ομάδα. Έχει μια πολύ μεγάλη προσωπικότητα.

Ο Σάουθγκεϊτ και ο Στιβ Χόλαντ έχουν κάνει μια εξαιρετική δουλειά εκεί, αλλά λείπουν λεπτομέρειες. Δεν μπορώ να τους ευχηθώ να κατακτήσουν το EURO γιατί θα είναι η Πορτογαλία εκεί που μπορεί να το κατακτήσει και το εύχομαι».

Οι φήμες που συνέδεαν τον Ζοσέ Μουρίνιο με την τεχνική ηγεσία των «Τριών Λιονταριών» πάντα υπήρχαν. Με το μέλλον του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να είναι αβέβαιο μετά το EURO 2024, o Πορτογάλος είναι ένα  εκ των φαβορί για την αντικατάστασή του.