Όταν έγινε «καπετάνιος» ο Βαγγέλης Μαρινάκης!

Μετά από μια πενταετία με τον Osama Al-Hawsawi, η ιδιοκτησία της ιστορικής Nottingham Forest, άλλαξε χέρια, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να πράττει ένα μεγάλο οικονομικό άνοιγμα στην αγγλική ποδοσφαιρική αγορά.

 

Τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά, όσο δείχνουν. Βλέπετε, οι κανονισμοί της EFL είναι τέτοιοι, που πρέπει να είναι αρκετά σίγουροι για τους ανθρώπους που αναλαμβάνουν τις αγγλικές ομάδες, με στόχο την προστασία του ποδοσφαίρου. Έτσι, η EFL άσκησε εξονυχιστικό έλεγχο στον πρόεδρο του Ολυμπιακού, μέχρι να σιγουρευτεί ότι πληροί τις προδιαγραφές για να αναλάβει έναν αγγλικό σύλλογο.

 

 

Μία ημέρα σαν σήμερα, ο Έλληνας εφοπλιστής παίρνει τα «σκήπτρα» της ιστορικής Nottingham Forest. Μάλιστα, φρόντισε να φέρει και δικά του έμπιστα άτομα στα πόστα της ομάδας. Χαρακτηριστικά, ο Κομινάκης κατέχει ένα μικρό ποσοστό -γύρω στα 20%- στην ιδιοκτησία των «Reds», ενώ την θέση του CEO έλαβε ο Ιωάννης Βρέντζος.

 

 

Από την στιγμή που η ιδιοκτησία πήγε στα χέρια του Έλληνα, ήταν δεδομένη μια συνεργασία μεταξύ της αγγλικής ομάδας και του Ολυμπιακού. Έτσι, στην πρώτη του χρόνια, τρεις συμπατριώτες μας, βρέθηκαν να αγωνίζονται στο City Ground. Ο λόγος για τους Στέφανο Καπίνο, Ανδρέα Μπουχαλάκη και Απόστολο Βέλλιο.

 

 

Στην πρώτη μετά-Hawsawi εποχή, η Nottingham απογοήτευσε σε γενικές γραμμές τους φιλάθλους της. Παρόλα αυτά, ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού Πειραιώς φαίνεται να αποσκοπεί στην διεκδίκηση της ανόδου, μέσα στα επόμενα χρόνια.  Φυσικά, είναι πολύ νωρίς για να πραγματώσουμε τέτοιες εικασίες. Ο Έλληνας επιχειρηματίας ήρθε στο Νησί με όραμα και θα προσπαθήσει να κάνει τα αδύνατα, δυνατά, για να δει το ιστορικό σωματείο πιο ψηλά.

 

Συντάκτης: Φάνης Αγριτέλλης