Όταν η Arsenal κατέκτησε το πρώτο της νταμπλ (video)

Σημαντική η σημερινή μέρα για την Arsenal, καθώς πριν ακριβώς 49 χρόνια στέφθηκε για πρώτη φορά την ίδια χρονιά πρωταθλήτρια και κυπελλούχος Αγγλίας.

 

Μετά την κυριαρχία της την δεκαετία του 1930 με 12 συνολικά κατακτήσεις τροπαίων, τα επόμενα χρόνια, μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1980, δεν κύλησαν με τον καλύτερο τρόπο για τον ιστορικό σύλλογο του Βόρειου Λονδίνου.

Συγκεκριμένα, οι «Κανονιέρηδες» από το 1948 έως το 1985 έφτασαν στην κατάκτηση μόλις εννιά τροπαίων, τριών πρωταθλημάτων, τριών κυπέλλων, δύο Community Shield και ενός Κυπέλλου Διεθνών Εκθέσεων. Ωστόσο, η σεζόν 1970-71, αποτελεί μια από τις σημαντικότερες στα χρονικά της Arsenal, με την ίδια να κατακτά για πρώτη φορά το εγχώριο νταμπλ, δηλαδή το πρωτάθλημα Αγγλίας και το FA Cup, το πρώτο από τα τρία συνολικά που ακολούθησαν στην συνέχεια επί εποχής Arsene Wenger, το 1997-98 και το 2001-02.

Στις 8 Μαΐου του 1971, στον 90ο τελικό του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού, του Κυπέλλου Αγγλίας, Arsenal και Liverpool διασταύρωσαν τα «ξίφη» τους στο Wembley των 100.000 θεατών, με την πρώτη, εν τέλει, να σηκώνει στον ουρανό το τρόπαιο, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 92ο λεπτό της παράτασης, με τους Eddie Kelly και Charlie George να κάνουν στην συνέχεια την ολική ανατροπή.

 

Δείτε τις σημαντικότερες φάσεις από το παιχνίδι:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=JSicpM7Kpp8[/embedyt]