Όταν κερδήθηκε πέναλτι και δεν υπήρχε άσπρη βούλα!

Διαβάστε ακόμη μια απίθανη παλιά ιστορία από το αγγλικό ποδόσφαιρο.

 

Στο μακρινό 1977 στην αναμέτρηση Derby County-Manchester City, οι γηπεδούχοι πήρανε μια εύκολη νίκη με 4-0, ωστόσο η αναμέτρηση έχει μείνει στην ιστορία για μια συγκεκριμένη φάση… O μέσος της Derby, Archie Gemmill, κέρδισε πέναλτι, ωστόσο η προσπάθεια των παιχτών και του διαιτητή να στήσουν την μπάλα στην άσπρη βούλα έπεσε στο κενό. Γιατί; Γιατί δεν υπήρχε άσπρη βούλα!

 

 

Ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε κάκιστη κατάσταση, χορτάρι υπήρχε λίγο μέχρι που πατήθηκε και εξαφανίστηκε και αυτό μαζί με την άσπρη βούλα. Παίχτες και διαιτητής τουλάχιστον 15 λεπτά προσπαθούσαν να βρούνε το σωστό σημείο που θα έπρεπε να στηθεί η μπάλα χωρίς ωστόσο να το καταφέρνουν.

Τη λύση στο πιο χιλιοταλαιπωρημένο πέναλτι στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου έδωσε ο συντηρητής του «Baseball Ground», Bobby Smith, μπήκε μέσα σαν κύριος με το κουστούμι του, κρατώντας τον κουβά με την άσπρη μπογιά το πινέλο και έχοντας και μια μεζούρα μαζί του, μέτρησε ζωγράφισε την άσπρη βούλα γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο και αποχώρησε, στιγμές πραγματικά μοναδικές! Για την ιστορία να αναφέρουμε πως ο Gerry Daly μετά από όλη την ταλαιπωρία έστειλε τελικά την μπάλα στα δίχτυα.

 

Στο video μπορείτε να απολαύσετε αυτές τις πραγματικά μοναδικές στιγμές.

 

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=K9uAH1QLJb4[/embedyt]

Συντάκτης: Γιώργος Παπαδόπουλος