Όταν ο Μπασινάς «έφτασε» μια ανάσα από την Chelsea

Διαβάστε το «old story» μεταξύ της Chelsea και του Άγγελου Μπασινά.

 

Ιανουάριος του 2006, η Chelsea του Jose Mourinho έχει κατακτήσει ήδη το πρωτάθλημα μια χρονιά πριν και προσπαθεί να κάνει το «repeat». Ένας από τους βασικά γρανάζια στη μηχανή των Λονδρέζων άκουγε στο όνομα του Essien, ωστόσο ο ποδοσφαιριστής θα έφευγε για το Copa Africa. Ο Πορτογάλος προπονητής έψαχνε αντικαταστάτη του, και ο δικός μας Άγγελος Μπασινάς έφτασε ένα βήμα πριν την μεταγραφή του στην εκπληκτική Chelsea τότε.

 

 

Ο ίδιος αποκάλυψε το γεγονός και είπε χαρακτηριστικά:

«Ήμουν συχνά με τον Jorge Mendes στο Λονδίνο. Το τελευταίο καιρό που ήταν κοντά οι μεταγραφές, έπρεπε να ήμουν εκεί. Μου έλεγε ο Mendes, ότι ήθελε να κάνουμε κάτι καλό.

«Σε ξέρουν, θα μπορέσουμε», μου έλεγε. Τελικά, κάναμε ένα ραντεβού και εκεί που τρώγαμε τον πήρε τηλέφωνο ο Mourinho, οπότε ήρθε να φάμε μαζί. Θυμόταν τα πάντα. Ακτινογραφία για όλα. Ωραίος τύπος… Έτσι όπως μίλαγε, του λέει για μένα

«Που θα τον πας»;  Του είπε «θα δούμε, περιμένουμε κάτι καλό».

«Επειδή φεύγει ο Essien για Copa Africa, αν δεν τον έχεις κλείσει κάπου να κάνουμε μια επαφή”. Παίρνει τηλέφωνο τον Ρώσο (σ.σ. τον Abramovic) και του είπε ότι δεν έχει πρόβλημα να με αγοράσουν: «Να έρθει», του είπε. «Άκουσες τι είπε. Ξέχασε τον, έρχεται σε εμένα».

Τότε όμως είχαν κάνει ό,τι μπορούσαν για να μην πάει στο Copa Africa ο Essien. Τελικά με ενημερώνουν ότι είναι όλα έτοιμα. Η γυναίκα μου έχει έρθει στο Λονδίνο, πάμε στα γραφεία το επόμενο πρωί. Μπαίνουμε μέσα και βλέπω κάτι φάτσες στεναχωρημένες. -Μου λέει ο Mendes «δεν θα γίνει η μεταγραφή, ο Kenyon προτίμησε να πάρει τον Maniche». Και τελικά έγινε του Maniche».

-με μαύρα τα λόγια του Μπασινά.

-με κόκκινα τα λόγια του Jorge Mendes.

-με μπλε τα λόγια του Mourinho.

Απίστευτο περιστατικό με τον Έλληνα άσσο τότε να «αγγίζει» μια σπουδαία μεταγραφή, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ.