Όταν ο Νταμπίζας «άνοιξε την πόρτα» της Premier League

Σαν σήμερα πριν από 19 χρόνια, ο Νίκος Νταμπίζας έκανε το μεγαλύτερο βήμα στη καριέρα του αφήνοντας την Ελλάδα για το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

 

 

 

 

Η πορεία του στις “Καρακάξες”

Στην ομάδα του Toon ο Νταμπίζας αγωνίστηκε από το 1998 έως το 2004 και συνολικά πραγματοποίησε 130 συμμετοχές με 11 γκολ. Μεγάλες στιγμές στην καριέρα του στην Newcastle ήταν η συμμετοχή σε δύο τελικούς FA Cup, στους οποίους όμως δεν κατάφερε μαζί με την ομάδα του να κατακτήσει κάποιο τρόπαιο. Επίσης μεγάλη στιγμή για τους “Geordies” οπαδούς της Newcastle ήταν το νικητήριο του γκολ στο ντέρμπι μίσους με την Sunderland στις καθυστερήσεις του αγώνα. Το 2004 μετά από σκέψεις της διοίκησης η συνεργασία τους τελικά δεν ανανεώθηκε και έτσι πήγε με την μορφή ελεύθερης μεταγραφής στην ομάδα της Leicester City.

 

 

Γενικά ο Νίκος Νταμπίζας αγάπησε και αγαπήθηκε από τον κόσμο της Newcastle πράγμα που το έχει δείξει και στο πρόσφατο παρελθόν με την παρουσία του πέρυσι στο εντός έδρας ματς με την Sunderland στο St. James Park, αλλά και με την παρουσία του σε εκδήλωση Ελλήνων υποστηρικτών της Newcastle στην Ελλάδα. Το μόνο σίγουρο για το πρόσωπο του είναι πως όποιον φίλαθλο της Newcastle και αν ρωτήσεις για τον Νταμπίζα μόνο καλά λόγια θα έχει να σου πει.