Πως μοιράστηκαν οι τελευταίες ευρωπαϊκές θέσεις στην Αγγλία;

Ανατροπή στον διαμοιρασμό των ευρωπαϊκών θέσεων στην Αγγλία μετά και την κατάκτηση του κυπέλλου από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η κατάκτηση του κυπέλλου Αγγλίας από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του Γουέμπλεϊ (2-1 την Μάντσεστερ Σίτι) έφερε τα πάνω κάτω στα «εισητήρια» για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας σεζόν.

Η Premier League έχει επτά ευρωπαϊκές θέσεις για τη σεζόν 2024-25: τέσσερις για το Champions League, δύο θέσεις για το Europa League και μία για το Conference League.

Οι τέσσερις ομάδες του Champions League προκρίθηκαν όλες χάρη στις θέσεις που τερμάτισαν στην Premier League, με τις τέσσερις πρώτες να είναι η πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι, η δευτεραθλήτρια Άρσεναλ, η Λίβερπουλ της τρίτης θέσης και η Άστον Βίλα της τέταρτης. Η Βίλα θα βρεθεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης για πρώτη φορά από το 1982-83.

Δύο θέσεις δίνονται σε αγγλικές ομάδες για το Europa League κάθε σεζόν. Η μια πηγαίνει στους νικητές του Κυπέλλου Αγγλίας (FA Cup), αν δεν είχαν επίσης θέση στην πρώτη εξάδα της Premier League, και η άλλη στην ομάδα που θα τερματίσει πέμπτη. Λόγω του ότι η Μάντσεστερ Γιουνά