Πόσο ψηλά μπορεί να πετάξει ο νέος «αετός» της Crystal Palace;

Πριν μερικές μέρες η Crystal Palace σημείωσε την πιο συναρπαστική μεταγραφή της μετά από καιρό, κάνοντας δικό της τον Max Meyer της Schalke 04. Πως όμως μπορεί να βοηθήσει ο Γερμανός μέσος τους αετούς να παραμείνουν στην πρώτη κατηγορία της Αγγλίας;

 

Πρώτα από όλα πρέπει να ξεκινήσουμε με τους λόγους για τους οποίος ένα πολλά υποσχόμενο ταλέντο όπως ο Meyer επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στην Crystal Palace. Ο πρώτος λόγος είναι πως ο Γερμανός μέσος δεν έλαβε πολλές δελεαστικές προτάσεις από μεγάλες ομάδες. Αυτό έγινε γιατί πολλοί σύλλογοι δεν ήταν ευχαριστημένοι με τον χαρακτήρα του Meyer. Ο νεαρός φέρεται να είχε αρκετά προβλήματα με τον προπονητή της Schalke, Domenico Tedesco κάτι που δεν είναι καλό για το βιογραφικό του. Συνεπώς, με αυτόν τον τρόπο, ομάδες όπως οι Bayern Munich, Liverpool, Arsenal και Chelsea απέσυραν τον ενδιαφέρον τους, καθώς θεώρησαν πως ο 22χρονος ποδοσφαιριστής είναι μεγάλο ρίσκο για αυτούς, μιας και ο παίχτης έκανε ξεκάθαρη την απαίτηση υψηλών απολαβών και παρουσίας του στην αρχική ενδεκάδα.

 

 

Έτσι, λοιπόν, η Crystal Palace ζύγισε τα υπέρ και τα κατά και αποφάσισε πως μπορεί να πάρει ένα τέτοιο ρίσκο. Πέρυσι η ομάδα του Λονδίνου βασιζόταν υπερβολικά στον Zaha για την επιτελική δημιουργία, ενώ το κέντρο των αετών ήταν σταθερό μόνο στην θέση του αμυντικού χαφ, με τον Luka Milivojevic να πραγματοποιεί μια εξαιρετική, για τα δεδομένα του, χρονιά. Εκεί που πάσχιζε η Palace ήταν στη θέση του ελεύθερου χαφ και αυτό ακριβώς μπορεί να της δώσει ο Meyer. Είναι παίχτης που μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις του κέντρου με σχετική άνεση και να δώσει λύσεις σε δύσκολες καταστάσεις. Μπορεί να ανοίξει το παιχνίδι σε Townsend και Zaha, να κόβει κάθετες μπαλιές για τον Benteke, όντας αρκετά γρήγορος στις επιστροφές του. Επιπροσθέτως, με την προσθήκη του Cheikhou Kouyaté, η Crystal Palace έχει διαμορφώσει μια πολύ καλή μεσαία γραμμή, δίνοντας και την ευκαιρία στον Meyer να προωθείται ελεύθερα.

 

 

Το πιο σημαντικό, όμως, για τους «Αετούς» στην περίπτωση του Meyer είναι η όλη ιστορία της μεταγραφής. Πολλές ομάδες τον ήθελαν, ομάδες με πολύ μεγαλύτερη κλάση από τους Λονδρέζους, αλλά τα «τερτίπια» του Meyer του στέρησαν αυτές τις επιλογές. Γι’ αυτό αυτός ο χρόνος είναι μεγάλο στοίχημα για τον Γερμανό. Ο Meyer πρέπει να αποδείξει πως είναι ταλέντο παγκόσμιας κλάσης, άρα θα αναγκαστεί να παίξει σε όποια θέση τον βάλει ο Roy Hodgson χωρίς να παραπονεθεί, μιας και η ομάδα του έκλεισε ένα μακρύ συμβόλαιο.

Συνοψίζοντας, οι απολήξεις αυτής της μεταγραφής είναι δύο. Είτε ο Meyer θα παίξει τη μπάλα που ξέρει να παίζει, η ομάδα του Νοτίου Λονδίνου θα παραμείνει στην Premier League και σε μερικά χρόνια θα δεχτεί πρόταση 50-60 εκατομμυρίων, είτε θα αποδειχθεί «bust» και η Palace απλά θα χάσει ένα ταλέντο και τίποτα άλλο. Όπως και να έχει η Crystal Palace έκανε μια εξαιρετική μεταγραφή για την ώρα και το μέλλον μπορεί να της επιφυλάσσει κάτι ακόμα καλύτερο.

 

Συντάκτης: Δημήτρης Ράπτης