Πρέμιερ Λιγκ: Προ των πυλών ριζικές αλλαγές, κίνδυνος ακύρωσης αγώνων του FA Cup!

Σε πολύ σημαντικές αλλαγές αναμένεται να προχωρήσει το αγγλικό ποδόσφαιρο, με το φερόμενο πλάνο “Α New Deal for Football” να αναμένεται να τεθεί σε ισχύ.

Αλλαγές που θα επηρεάσουν τις ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, της Τσάμπιονσιπ, αλλά και το θεσμό του κυπέλλου είναι προ των πυλών στο Νησί.

Στα μέσα του καλοκαιριού είχε ανακοινωθεί πως αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το πλάνο “Α New Deal for Football“, σύμφωνα με το οποίο η Πρέμιερ Λιγκ θα προέβαινε στην οικονομική ενίσχυση της Τσάμπιονσιπ, αλλά και των χαμηλότερων κατηγοριών, ώστε να καλυφθούν σημαντικά οικονομικά κενά. Συγκεκριμένα, ομάδες της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας, ανάλογα με την τελική τους θέση στο βαθμολογικό πίνακα θα λαμβάνουν και τα ανάλογα κέρδη με την αντίστοιχη θέση στην πρώτη κατηγορία.

FA Cup

Ωστόσο, δημοσίευμα της εφημερίδας Τhe Times αναφέρει ότι η εν λόγω «μεταρρύθμιση» θα επηρεάσει τους επερχόμενους αγώνες του FA Cup για τον τρίτο και τον τέταρτο γύρο του θεσμού, με τον κίνδυνο ακύρωσής τους να ελλοχεύει. Ομάδες μάλιστα που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πρόβλημα για τα ματς του έτερου κυπέλλου.

Στόχος αυτής της ενέργειας από μεριάς Πρέμιερ Λιγκ είναι η ορθολογική διαχείριση των οικονομικών από τους συλλόγους της Τσάμπιονσιπ, κυρίως όσον αφορά τις εγκαταστάσεις και λιγότερο τους μισθούς των παικτών. Την ερχόμενη Τετάρτη οι ιθύνοντες της Πρέμιερ αναμένεται να συνεδριάσουν εκ νέου, τόσο μεταξύ τους, όσο και με τη διοργανώτρια αρχή (FA) για το τι μέλλει γενέσθαι.