Πρώην παίκτης της Πρέμιερ Λίγκ οδηγείται στην φυλακή για απάτη

Ο πρώης αμυντικός της Πρέμιερ Λιγκ, καταδικάστηκε σε πολυετή φυλάκιση για την εξαπάτηση φίλων, συγγενών και γνωστών του.

Βαρύς ο «πέλεκυς της δικαιοσύνης» για τον πρώην ποδοσφαιριστή της Πρέμιερ Λιγκ, Ρίτσαρντ Ρούφους. Ο 48χρονος σήμερα, παλαίμαχος, καταδικάστηκε σε φυλάκιση επτάμησι ετών για κατά συρροή απάτη. Ακόμα πιο συγκεκριμένα, ο άλλοτε αμυντικός, κρίθηκε ένοχος για απάτη, ξέπλυμα χρήματος και άσκηση οργανωμένης δραστηριότητας χωρίς άδεια. Η αστυνομία του Λονδίνου, ισχυρίζεται πως ο κατηγορούμενος στο μέσο διάστημα από το 2007 ως το 2010, απέσπασε ένα συνολικό ποσό της τάξεως των 15 εκατομμυρίων λιρών από γνωστούς, φίλους και συγγενείς.

Σύμφωνα με τους εισαγελλείς, ο πρώην αμυντικός, ισχυριζόταν πως είναι επενδυτής συναλλάγματος, πείθοντας τα θύματα να επενδύσουν σε ένα σύστημα χαμηλού κινδύνου. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν ίσχυε, καθώς τα ποσά που εισέπραττε, τα χρησιμοποιούσε ως αποζημίωση στους συμμετέχοντες ενός συστήματος πυραμίδας. Μετά την ακροαματική διαδικασία, ο Ρότζερ Μακαντζουόλα, της Εισαγγελίας του Στέμματος (CPS), χαρακτήρισε τις πράξεις του Ρούφους ως “εγωιστικές”, προσθέτοντας ότι ο ποδοσφαιριστής χρησιμοποίησε την ιδιότητά του ως επαγγελματίας αθλητής και σεβαστό μέλος της εκκλησίας για να εξαπατήσει τα θύματά του.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Ενώ εμφάνιζε αυτές τις τεράστιες απώλειες, έβαλε περίπου 2 εκατομμύρια λίρες στους προσωπικούς του λογαριασμούς. Υποτίθεται πως αυτό έγινε για τους σκοπούς της επένδυσης, αλλά αυτό (το ποσό) δεν μεταφέρθηκε ποτέ στον εμπορικό του λογαριασμό. Διαλύθηκαν οι σχέσεις και η πίστη (στο πρόσωπο του κατηγορούμενου). Ξεκινάμε τώρα διαδικασίες κατάσχεσης για να ανακτήσουμε τα παράνομα κέρδη του»

Ο Ρίτσαρντ Ρούφους, αγωνίστηκε για περίπου μια δεκαετία στην Τσάρλτον Αθλέτικ, όπου αποτέλεσε και τον μοναδικό σταθμό της καριέρας του. Στην παρουσία στον σύλλογο του νοτιοανατολικού Λονδίνου συμπλήρωσε τις 229 συμμετοχές (99 από αυτές στην Πρέμιερ Λίγκ) ενώ σκόραρε και δώδεκα τέρματα. Το 2004 αναγκάστηκε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση λόγω σοβαρού τραυματισμού στο γόνατο, σε ηλικία μόλις 29 ετών.

Διαβάστε ακόμα: Προς την έξοδο από την Τσέλσι ο Ομπαμεγιάνγκ!

Ακολούθησέ μας στο Instagram για ακόμη περισσότερο υλικό από τα αγγλικά γήπεδα!