Προπονητής στην Κ18 της Άρσεναλ ο Τζακ Γουίλσιρ

Ο Τζακ Γουίλσιρ ανακοίνωσε προ ημερών την απόσυρσή του από την ενεργό δράση σε ηλικία μόλις 30 ετών, λόγω των πολλών τραυματισμών του.

Ο Γουίλσιρ αποφοίτησε από την ακαδημία της Άρσεναλ και συνέχισε με 197 εμφανίσεις για τον σύλλογο μεταξύ 2008 και 2018, κατακτώντας δύο φορές το FA Cup. Ανακοίνωσε ότι η καριέρα του ως παίκτης έφτασε στο τέλος της την Παρασκευή σε ηλικία 30 ετών, μόλις μια μέρα μετά το τέλος της πεντάμηνης θητείας του στη δανική Άαρχους.

Ο Γουίλσιρ, ο οποίος έπαιξε επίσης στις Μπόρνμουθ και Γουέστ Χαμ κατά τη διάρκεια μιας καριέρας του που ήταν γεμάτη τραυματισμούς, πέρασε χρόνο πέρυσι δουλεύοντας με τους νέους της Άρσεναλ, αλλά πλέον θα έχει την πρώτη επίσημη θέση του προπονητή.

«Είναι τεράστια τιμή να έχω αυτόν τον ρόλο», είπε ο πρώην διεθνής της Αγγλίας. «Δεν είναι μυστικό ότι αγαπώ αυτόν τον σύλλογο. Λατρεύω αυτό που πρεσβεύουμε και ξέρετε ότι ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου το πέρασα σε αυτή την ακαδημία, μερικές από τις καλύτερες μέρες της ζωής μου.

«Αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μένα και είμαι έτοιμος. Είμαι πεινασμένος και ανυπομονώ να βοηθήσω αυτούς τους νεαρούς παίκτες να ευδοκιμήσουν και να είναι όσο το δυνατόν καλύτεροι εντός και εκτός γηπέδου. Είναι ένα ιδιαίτερο συναίσθημα να είσαι μέλος της οικογένειας της Άρσεναλ. Δεν με άφησε ποτέ, παρόλο που μετακόμισα για μερικά χρόνια, η καρδιά μου ήταν πάντα στην Άρσεναλ. Ανυπομονώ να ξεκινήσω και να βοηθήσω αυτούς τους νέους παίκτες να ευδοκιμήσουν με μια μεγάλη ομάδα γύρω μου».

Ένας άλλος απόφοιτος της ακαδημίας της Άρσεναλ, ο Άνταμ Μπίρχολ, θα είναι βοηθός του Τζακ Γουίλσιρ, ενώ ο Περ Μερτεζάκερ που είναι επίσης προπονητής στην ακαδημία των Λονδρέζων, δήλωσε: «Αυτά είναι υπέροχα νέα για όλους όσους συμμετέχουν στην ακαδημία μας. Έχουμε κάνει μια σειρά από πραγματικά θετικές αλλαγές τις τελευταίες εβδομάδες και πιστεύω ότι έχουμε τους καλύτερους δυνατούς ανθρώπους εδώ για να αξιοποιήσουμε την πρόοδο που έχουμε σημειώσει τα τελευταία χρόνια.

«Όλοι γνωρίζουν πόσο παθιασμένος είναι ο Τζακ με την Άρσεναλ. Καταλαβαίνει τι θέλουμε να πετύχουμε εδώ και μας εντυπωσίασε πέρυσι. Ξέρει ακριβώς τι χρειάζεται για να προχωρήσει στην ακαδημία και στο ποδόσφαιρο της πρώτης ομάδας».