Πρωταθλήτρια… Άνοιξης η Tottenham, στον πάτο η West Brom!

Η βαθμολογία της Premier League από την Boxing Day και ύστερα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με ορισμένες ομάδες να κάνουν την έκπληξη, ενώ άλλες να απογοητεύουν.

 

Απομένουν μερικές «στροφές» για την ολοκλήρωση της φετινής Premier League, με την Manchester City να είναι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η πρωταθλήτρια. Τα πράγματα, όμως, στις θέσεις που δίνουν Ευρωπαϊκό εισιτήριο και στις θέσεις 14-20 δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα. Ιδιαίτερα στο θέμα του υποβιβασμού, αναμένεται να γίνει χαμός όσο πλησιάζουν οι τελευταίες αγωνιστικές.

Ένα ιδιαίτερο στοιχείο που πάντα απασχολεί τους ειδικούς και τους αναλυτές του Αγγλικού ποδοσφαίρου είναι η διαμόρφωση της βαθμολογίας από την Boxing Day και ύστερα. To eyap.gr, λοιπόν, παίρνοντας ως αφορμή το κείμενο του Sport Bible, σας παρουσιάζει την βαθμολογία.

 

Tottenham

 

Όπως μπορείτε να δείτε, λοιπόν, η Tottenham ηγείται της βαθμολογίας από την Boxing Day και μετά, με 36 βαθμούς, έντεκα νίκες, τρεις ισοπαλίες και καμία ήττα. Η ομάδα του Mauricio Pochettino εντυπωσιάζει στο δεύτερο μισό του φετινού πρωταθλήματος και δίκαια βρίσκεται στην πρώτη θέση. Στην δεύτερη θέση βρίσκεται η Liverpool με 33 βαθμούς, η οποία παρουσιάζεται πιο σοβαρή και συνετή στα παιχνίδια που «στραβώνουν». Η, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, πρωταθλήτρια Manchester City, βρίσκεται στην τρίτη θέση με 32 βαθμούς, με δέκα νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες, από Liverpool και Manchester United αντίστοιχα. Την τετράδα συμπληρώνει η Manchester United, με 30 βαθμούς.

 

Tottenham

 

 

ΟΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ

Η Newcastle και η Bournemouth αποτελούν αδιαμφισβήτητα τις ευχάριστες εκπλήξεις του δεύτερου μισού της φετινής Premier League. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Rafa Benitez βρίσκεται στην πέμπτη θέση, ενώ η ομάδα του Eddie Howe στην έκτη. Οι «Καρακάξες» έχουν συγκεντρώσει 23 βαθμούς, ενώ τα «Κεράσια» 22. Με την εντυπωσιακή τους πορεία από την Boxing Day και μετά, οι δύο ομάδες έχουν ξεμπερδέψει λογικά από το θέμα του υποβιβασμού.

 

Tottenham

 

 

ΟΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ

Η Chelsea απογοητεύει και βρίσκεται στην ένατη (!) θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα του Antonio Conte πληρώνει το κακό δεύτερο μισό που πραγματοποιεί και με αυτή της την επίδοση κινδυνεύει να μείνει εκτός από το Champions League της επόμενης σεζόν. Οι «Μπλε» μετρούν πέντε νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και πέντε ήττες από την Boxing Day και μετά.

Περνάμε τώρα στην Huddersfield, η οποία ενώ όλα έδειχναν πως θα έμενε εύκολα στην κατηγορία, βρίσκεται τώρα σε επικίνδυνη κατάσταση. Από την Boxing Day και μετά, βρίσκεται στην 18η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με μόλις ένδεκα βαθμούς. Μετράει δύο νίκες, πέντε ισοπαλίες και οχτώ ήττες.

 

Tottenham

Η ίσως και μεγαλύτερη απογοήτευση της φετινής σεζόν, Southampton, καταλαμβάνει την 19η θέση, με δέκα βαθμούς. Μετράει μια νίκη (!), εφτά ισοπαλίες και έξι ήττες. Θα πρέπει να βελτιωθεί άμεσα, αν θέλει να αποφύγει τον υποβιβασμό στην Championship. Με την έλευση του Mark Hughes η ομάδα έχει βελτιωθεί σε μερικούς τομείς του παιχνιδιού, αλλά και πάλι οι νίκες δεν έρχονται.

Και τώρα το κεφάλαιο West Brom. Τελευταία στην συνολική βαθμολογία, τελευταία και στην βαθμολογία από τη Boxing day και μετά. Εφτά βαθμοί, μια νίκη, τέσσερις ισοπαλίες και δέκα ήττες. Αποκαρδιωτικοί αριθμοί για την ομάδα που κατά 99% θα αποχαιρετίσει την Premier League.

 

Tottenham

 

Πηγή: Sport BIBLE