Ψυχική υγεία και Πρέμιερ Λιγκ: Παλεύοντας μ’ έναν αόρατο εχθρό

Όσο κι αν το ποδόσφαιρο φαντάζει η ιδανική επαγγελματική καριέρα, οι απαιτήσεις και ο ανταγωνισμός του πλήττουν την ψυχική υγεία των παικτών.

Η ψυχική υγεία αποτελεί ένα ακανθώδες ζήτημα, που συγκεντρώνει ολοένα περισσότερη προσοχή στις σημερινές κοινωνίες, με διάφορους φορείς να προάγουν την αύξηση της ευαισθητοποίησης και της ενημερότητας σχετικά με αυτή. Όπως είναι φυσικό, ο επαγγελματικός αθλητισμός δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση, με τις συνθήκες υψηλής πίεσης και αχαλίνωτου ανταγωνισμού να θέτουν στο προσκήνιο και να καθιστούν απαραίτητες, ιδιότητες όπως το ψυχικό σθένος και η ανθεκτικότητα, από μέρους των αθλητών.

Μπορεί η ζωή του επαγγελματία αθλητή να θεωρείται αξιοζήλευτη, καθώς είναι όνειρο των περισσότερων παιδιών όταν μεγαλώσουν να ακολουθήσουν αυτήν τη σταδιοδρομία. Κι ίσως όχι άδικα. Οι μισθοί κυμαίνονται από παχυλοί έως αστρονομικοί και, σε ορισμένες περιπτώσεις, εξωφρενικοί, το γόητρο και το πρεστίζ είναι μεγάλα, κι όλα αυτά σε συνδυασμό με το να κάνεις κάτι που αγαπάς.