Σαν σήμερα: Όταν η Τσέλσι έβαζε 6 γκολ στην Άρσεναλ, στο 1000ο παιχνίδι του Βενγκέρ [vid]

Ένα ιστορικό από πολλές απόψεις παιχνίδι μεταξύ Τσέλσι και Άρσεναλ έγινε σαν σήμερα το 2014. Οι «Μπλε» είχαν επικρατήσει τότε με 6-0 των αντιπάλων τους.

 

Όταν στις 22 Μαρτίου του 2014 η Άρσεναλ φιλοξενούνταν στο Στάμφορντ Μπριτζ, κανείς δεν πίστευε ότι θα περάσει τέτοιο απόγευμα. Πόσο μάλλον όταν επρόκειτο για το 1000ο παιχνίδι του Αρσέν Βενγκέρ στον πάγκο της. Όλη την εβδομάδα τα αγγλικά μέσα ασχολούνταν με το σημαντικό επίτευγμα του Αλσάτου.

 

Τσέλσι Άρσεναλ

 

Μάλιστα στη συνέντευξη τύπου πριν το παιχνίδι, ρώτησαν τον θρυλικό τεχνικό της Άρσεναλ ποια ήταν η  χειρότερη ήττα του με την ομάδα του Βόρειου Λονδίνου. Εκείνος αποκρίθηκε: «Κάθε ήττα αφήνει ένα σημάδι στη καρδιά σου». Βέβαια αυτό το σημάδι ήταν αρκετά βαθύ.

Η ιστορία του αγώνα θα μπορούσε να είναι διαφορετική αν ο Ζιρού είχε νικήσει τον Πετρ Τσεχ στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Και μιλάει κανείς για τις πολύ πρώτες στιγμές του αγώνα, καθώς η Τσέλσι στο 7′ προηγούταν ήδη με 2-0, χάρη στα γκολ των Ετό (5′) & Σούρλε (7′).

Δέκα λεπτά αργότερα το παιχνίδι θα τελειώσει πριν καλά-καλά αρχίσει. Σε μία προσπάθεια του Αζάρ, ο Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν θα προσπαθήσει να ξεγελάσει τον διαιτητή. Ο Άγγλος μέσος θα απλώσει το κορμί του αλλά θα βρει την μπάλα με το χέρι και όχι με το κεφάλι.

Σε μία (ακόμη) στιγμή παραφροσύνης για την αγγλική διαιτησία