Σαν σήμερα το 2012, επιστρέφει ο Βασιλιάς Henry! (vid)

Ανατρέχουμε στις δηλώσεις του Arsene Wenger και του «Titi» την μέρα της υπογραφής του συμβολαίου.

 

Τον Ιανουάριο του 2012, η Arsenal έχανε τον Marouane Chamakh και τον Gervinho λόγω των υποχρεώσεών τους στο Αφρικανικό Κύπελλο των Εθνών. Δημιουργήθηκε έτσι ένα μεγάλο κενό στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας και ο καθηγητής, Arsene Wenger, είχε μια ιδέα…

Ο Thierry Henry επέστρεψε προσωρινά στην ομάδα που μεγαλούργησε και εμείς θυμόμαστε τι δήλωσε αυτός και ο «μπαμπάς» του την μέρα της ανακοίνωσης:

Arsene Wenger: «Είμαι πολύ χαρούμενος. Ήταν επιθυμία δική μου αλλά και του Thierry. Θα έχουμε τον Thierry για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Μετά θα επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είμαι σίγουρος πως κατά τη διάρκεια των δύο αυτών μηνών θα είναι μια εξαιρετική προσθήκη για την ομάδα, στα αποδυτήρια αλλά και στο γήπεδο. Θα είναι χαλαρός, δεν έχει μεγάλη πίεση και θα προσφέρει εκπληκτική βοήθεια στην ομάδα.»

 

 

Thierry Henry: «Είναι εξωπραγματικό για να είμαι ειλικρινής. Αλλά όσον αφορά την Arsenal, η καρδιά μου πάντα θα παίρνει τις αποφάσεις. Έμαθα το πλάνο πίσω από την μεταγραφή και ήμουν αμέσως εντάξει με αυτό. Δεν έρχομαι εδώ για να κάνω τον ήρωα ή να αποδείξω οτιδήποτε. Έρχομαι απλά για να βοηθήσω. Ο κόσμος πρέπει να το καταλάβει αυτό. Ο Marouane και ο Gervinho ταξιδεύουν για το Αφρικανικό Κύπελλο των Εθνών και έτσι μου ζητήθηκε να καλύψω αυτό το κενό. Είναι συμφωνία δανεισμού και θα είμαι στον πάγκο τον περισσότερο χρόνο. Το αφεντικό (Wenger) έχει εδώ μια ομάδα που πετυχαίνει ήδη κάτι καλό. Θα είμαι απλά ένα μέρος της ομάδας.»

Ο Titi απευθύνθηκε και στους Αμερικανούς φιλάθλους: «Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στους οπαδούς της New York Red Bulls επίσης. Πάντα έλεγα πως δεν θα ξαναπαίξω στην Ευρώπη. Αλλά είναι δύσκολο για εμένα όταν υπάρχει η Arsenal. Δεν έρχομαι εδώ για όλη τη σεζόν, θα επιστρέψω και θέλω να νικήσω το κύπελλο MLS με τους Red Bulls. Ελπίζω πως θα είναι μια κατάσταση που θα επωφεληθούμε και οι δύο, ώστε να βοηθήσω την Arsenal και να παραμείνω στα επιθυμητά επίπεδα φυσικής κατάστασης για την season στο MLS.»

 

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=ExPNxsVJA9E[/embedyt]

 

Συντάκτης: Γιώργος Στάντζος