Σάουθγκεϊτ: «Πιστεύουμε σε αυτό που κάνουμε»

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ τόνισε πως η Αγγλία είναι έτοιμη για το Παγκόσμιο Κύπελλο και πως απέκτησε αυτοπεποίθηση μετά τα τρία γκολ που πέτυχε χθες, παρότι τελικά ήρθε ισόπαλη 3-3 με την Γερμανία στο Γουέμπλεϊ.

Η Αγγλία του Σάουθγκεϊτ επέστρεψε από το 0-2, γύρισε «τούμπα» ένα ματς που έμοιαζε χαμένο με τα γκολ των Σο, Μάουντ και Κέιν, αλλά τελικά το λάθος του Πόουπ τους στέρησε την πρώτη νίκη στο Nations League για φέτος, παρότι ο υποβιβασμός ήταν δεδομένος και μαθηματικά.

«Οι παίκτες ήταν φανταστικοί αυτές τις λίγες μέρες», είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «Τριών Λιονταριών». «Έχουν αναλάβει την ατομική ευθύνη, έχουν μιλήσει συλλογικά στην ομάδα και η όλη εμπειρία ήταν αυτή που χρειαζόμασταν για να μεγαλώσουμε την ομάδα. Θα έχουμε πίεση στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Μπορούμε να προσπαθήσουμε να το αποφύγουμε, αλλά έρχεται τόσο καλά που το νιώθουμε και μαθαίνουμε πώς να το αντιμετωπίζουμε».

«Οι παίκτες αντέδρασαν με τον σωστό τρόπο όταν η Γερμανία σκόραρε. Δείξαμε χαρακτήρα αλλά και πολλή ποιότητα και νομίζω ότι και ο κόσμος ήρθε μαζί μας και έμεινε μαζί μας. Ακόμη και στο 0-2, δεν ανέβηκαν στην πλάτη τους και αυτό ήταν τόσο σημαντικό για εμάς».

«Σκοράραμε και η εξέδρα παραλίγο να σηκωθεί και όλοι θυμηθήκαμε πώς είναι να μπαίνει ένα γκολ. Μετά είχαμε μια απόλυτη απογοήτευση στο τέλος. Είμαι βέβαιος ότι όλοι εδώ δεν ενθουσιάστηκαν, αλλά δεν ενθουσιάστηκα ούτε ο ίδιος».

«Πριν από οκτώ ώρες δεν ήταν όλα στραβά και τώρα δεν είναι όλα σωστά ξεκάθαρα, αλλά οι περιοχές που δεν προσφέραμε στην κορυφή του γηπέδου φαίνονται πολύ πιο φωτεινές», είπε ο Σάουθγκεϊτ. «Το γεγονός ότι σκοράραμε τρία γκολ και φανήκαμε επικίνδυνοι είναι πολύ σημαντικό για τους παίκτες. Χρειάστηκε να το δουλέψουν και μερικοί από τους ανώτερους παίκτες ήταν εξαιρετικοί».

«Ένα από τα πράγματα που ρώτησαν ήταν ότι θα μπορούσαν να έχουν μια συνάντηση μόνοι τους για να συζητήσουν τα πράγματα και για μένα αυτό ήταν ένα τόσο θετικό σημάδι. Υπάρχουν στιγμές σε ορισμένους συλλόγους όπου αυτό δεν είναι τόσο θετικό σημάδι. Αλλά το μίλησαν μαζί μου. Οι καλύτερες ομάδες έχουν έναν πυρήνα παικτών που οδηγούν τα πράγματα».

«Πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι. Είναι το μήνυμα ότι πρέπει να μείνουμε σε αυτό που κάνουμε. Πιστεύουμε σε αυτό που κάνουμε και νομίζω ότι οι παίκτες το πήραν υπόψη και αναγνώρισαν ότι απέχουμε μόνο λίγους μήνες από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Μπορούμε να μιλήσουμε για ομαδικό πνεύμα όταν τα πράγματα πάνε καλά, αλλά η πραγματική δοκιμασία είναι στις αντιξοότητες», ολοκλήρωσε ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Διαβάστε ακόμα στο eyap.gr: Εποχή Σλάβεν Μπίλιτς στην Γουότφορντ

Κάντε ένα like στη σελίδα μας στο Facebook αν δεν το έχετε ήδη κάνει!