ΣΟΚ στην Τότεναμ: Διεθνής αποκλεισμός για Παρατίτσι!

“Χάος”στην Τότεναμ σε μια ήδη… πολύπαθη σεζόν, καθώς ο αθλητικός της διευθυντής, Φάμπιο Παρατίτσι, αντιμετωπίζει διεθνή αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο.

Ούτε 24 ώρες μετά από τη δημοσίευση βίντεο από την Τότεναμ με τον Παρατίτσι να μιλάει στην Ιταλία για την αποχώρηση του Κόντε από το “τιμόνι” της ομάδας, ήρθε η FIFA να θέσει εν αμφιβόλλω την παρουσία του Ιταλού στελέχους στους Λονδρέζους.

Ο Παρατίτσι είχε τιμωρηθεί για οικονομικά σκάνδαλα και παραβιάσεις κατά την θητεία του στη Γιουβέντους και η FIFA αφού εξέτασε την υπόθεση αποφάσισε την τιμωρία του 50χρονου με αποκλεισμό ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.

Με ανακοίνωσή της η FIFA επέκτεινε την απαγόρευση του Φάμπιο Παρατίτσι, σε όλες τις παγκόσμιες ποδοσφαιρικές δραστηριότητες -πριν η ποινή ίσχυε μόνο για την Ιταλία- με το «Sky Sports» να αναφέρει ότι τώρα δεν μπορεί να διεξάγει καμία δραστηριότητα μεταγραφικής αγοράς απευθείας για την Τότεναμ.

«Η FIFA μπορεί να επιβεβαιώσει ότι μετά από αίτημα της ιταλικής FA (FIGC), ο πρόεδρος της πειθαρχικής επιτροπής της FIFA αποφάσισε να επεκτείνει τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τη FIGC σε αρκετούς αξιωματούχους ποδοσφαίρου για να έχουν παγκόσμια ισχύ», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της FIFA.

Η Τότεναμ, σε δική της ανακοίνωση, αναφερει: “Μετά από δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης σήμερα σχετικά με την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της FIFA να επεκτείνει παγκοσμίως την κύρωση που επέβαλε το Ομοσπονδιακό Εφετείο της FIGC στον Φάμπιο Παρατίτσι στις 20 Ιανουαρίου 2023, ο σύλλογος έκανε επείγουσες έρευνες στη FIFA. Η FIFA αργά σήμερα το απόγευμα μας απάντησε εγγράφως, ενημερώνοντάς μας σήμερα, Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023, ότι ελήφθη απόφαση από την Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA για επέκταση της ποινής της FIGC παγκοσμίως”.

“Αυτή η συζήτηση της επιτροπής πραγματοποιήθηκε χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση σε κανένα από τα εμπλεκόμενα μέρη. Ζητούμε επειγόντως περαιτέρω διευκρινίσεις από τη FIFA σχετικά με τις λεπτομέρειες της παράτασης και τη διαφορά της από την κύρωση της FIGC.

“Θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι όταν ο Φάμπιο διεξήγαγε τη συνέντευξη στο κανάλι του συλλόγου χθες, ούτε ο ίδιος ούτε ο σύλλογος είχαν καμία ένδειξη ότι αυτή η απόφαση ελήφθη από τη FIFA, με βάση το γεγονός ότι η κύρωση της FIGC λήφθηκε στις 20 Ιανουαρίου 2023 και εξακολουθεί να υπόκειται σε Έφεση στις 19 Απριλίου 2023”.

Ο 30μηνος αποκλεισμός του Παρατίτσι εκτείνεται σε όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο, διοικητικές, αθλητικές ή οποιεσδήποτε άλλες, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Έτσι, αναμένεται να τον αποκλείσουν από το ενδεχόμενο να έχει ρόλο στην αναζήτηση του νέου μάνατζερ της Τότεναμ στις καλοκαιρινές μεταγραφές παικτών ή στις διαπραγματεύσεις για συμβόλαιο με τον αστέρα της ομάδας, τον επιθετικό Χάρι Κέιν.