Στον βοηθό του Σάουθγκεϊτ φαίνεται πως οφείλεται η απόφαση το Γουάιτ

Ο Μπεν Γουάιτ αποφάσισε πως δεν θέλει να αγωνιστεί προς το παρόν με την εθνική ομάδα της Αγγλίας εξαιτίας ενός σχολίου του βοηθού του Σαόυθγκεϊτ.

Ο αμυντικός της ΆρσεναλΜπεν Γουάιτ, δεν έχει συμπεριληφθεί στην αποστολή των «Τριών Λιονταριών» από τότε που αποχώρησε από το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ από τις 30 Νοεμβρίου του 2022 για προσωπικούς λόγους.


Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έδωσε την δική του εξήγηση για αυτή την κατάσταση αλλά ξεκαθάρισε πως: Το μόνο άλλο που έχω να πω είναι ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα μεταξύ μας. Θα έπρεπε επίσης να πω ότι δεν υπάρχει θέμα με τον [βοηθό προπονητή] Στιβ Χόλαντ, γιατί αυτό έχει αναφερθεί σε άρθρα και αυτό δεν μου αρέσει. Θα ήταν σε αυτή την αποστολή. Αλλά δεν είναι διαθέσιμος για εμάς. Έτσι, πρέπει να επικεντρωθώ σε εκείνους που μπορούν να μας βοηθήσουν».

Αυτό έκανε αρκετούς δημοσιογράφους να επαναφέρουν το ζήτημα που είχε προκύψει στο Κατάρ και πάλι στην επικαιρότητα. Σύμφωνα με επιβεβαίωση της Telegraph ο Xόλαντ είχε μία συζήτηση με τους αμυντικούς της αποστολής για την περασμένη σεζόν και φτάνοντας στον Μπέν Γουάιτ, ο 26χρονος αμυντικός δεν μπόρεσε να απαντήσει γιατί δεν ήταν σίγουρος. Τότε ο βοηθός του Σάουθγκεϊτ φαίνεται ισχυρίστηκε ότι αυτό συνέβη επειδή ο Γουάιτ δεν είχε αρκετό ενδιαφέρον για το ποδόσφαιρο.

Πιο συγκεκριμένα ήταν μια συνάντηση αμυντικών κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, όπου ο Χόλαντ ρώτησε το δίδυμο της Μάντσεστερ Σίτι, Στόουνς και Γουόκερ, για τον τρόπο με τον οποίο αποφασίζουν ποια σχήματα να παίξουν ανάλογα με το πώς πιέζει ο αντίπαλος και εκείνοι απάντησαν.

Στη συνέχεια ρώτησε τον Γουάιτ, ο οποίος είπε ότι δεν ήταν σίγουρος για την απάντηση. Ο Χόλαντ τότε απάντησε λέγοντας: « Φυσικά δεν θα ξέρεις, είσαι πολύ ανήσυχος για άλλα πράγματα αντί για το ποδόσφαιρο».

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Κόνορ Κόουντι θεώρησε ότι η σχόλια ήταν αυστηρά και έκτοτε έχει βγει να υπερασπιστεί τον Μπεν Γουάιτ και την προσωπικότητά του λόγω φημών που έλεγαν ότι δεν ταίριαζε με την ομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν θεωρείται τυχαία η απόφαση της Άρσεναλ να ανακοινώσει την συγκεκριμένη μέρα την επέκταση της συνεργασίας της με τον Μπεν Γουάιτ, ανεβάζοντας ένα βίντεο με τους συμπαίκτες του, που μιλούσαν για τον χαρακτήρα του Άγγλου αμυντικού.


Διαβάστε ακόμα στο eyap.gr: London Calling: Τα κυριότερα νέα της ημέρας (20/3)