Συγκινεί ο Μπρουκς: «Το ποδόσφαιρο ήταν η ζωή μου μέχρι να διαγνωστώ με καρκίνο»

Ο Ντέιβιντ Μπρουκς ξεπέρασε ως γνωστόν τον καρκίνο και μιλώντας σε συνέντευξή του παραδέχθηκε ότι δεν σκεφτόταν καθόλου το ποδόσφαιρο όσο ανάρρωνε.

Ο ακραίος επιθετικός της Μπόρνμουθ και της Εθνικής Ουαλίας, Ντέιβιντ Μπρουκς, πάλεψε ενάντια στο λέμφωμα Hodgkin δεύτερου σταδίου. Ο Μπρουκς επέστεψε ξανά στη δράση τον περασμένο μήνα, διότι μετά την ανάρρωσή του από τον καρκίνο τον Μάρτιο του 2022, είχε και ένα πρόβλημα στους προσαγωγούς που τον κράτησε εκτός.

Ο 25χρονος επιθετικός συγκλόνισε μιλώντας για όσα δύσκολα βίωσε: «Το ποδόσφαιρο ήταν η ζωή μου για 24 χρόνια προτού διαγνωστώ και για μια στιγμή, σκεπτόμενος τα πάντα, το ποδόσφαιρο δεν είχε σημασία. Σημασία είχε η υγεία μου σωματική και πνευματική. Δεν είμαι σε επαφή με τα συναισθήματά μου σε καθημερινή βάση, αλλά όταν μπαίνει στο παιχνίδι η διάγνωση του καρκίνου, είναι πολύ διαφορετικά. Είναι δύσκολο να παραμείνεις ψύχραιμος σε αυτή την κατάσταση, αλλά ποτέ δεν τα εξωτερίκευσα μέχρι που ήμουν μόνος μου. Δεν ήθελα φασαρία και άφησα τους πάντες να κάνουν αυτό που έπρεπε να κάνουν, και μετά, όταν ήμουν μόνος έκλαψα λίγο και ήλπιζα ότι όλα θα πάνε καλά».

Ντέιβιντ Μπρουκς

Ο Μπρουκς αφότου έλαβε τη διάγνωση έπρεπε να υπομείνει έξι μήνες χημειοθεραπείας και για την επιστροφή στο ποδόσφαιρο τόνισε: «Είχα χάσει κάθε ίχνος μυών και είχα πάρει πάνω από 15 κιλά βάρος, οπότε έπρεπε να το βγάλω αυτό από πάνω μου και να βάλω μυς πριν καν σκεφτώ να ξαναπατήσω στο γήπεδο. Υπήρχε συγκίνηση στο σπίτι όταν μου είπαν [ότι ήταν ελεύθερος να παίξει ξανά]. Ήμουν ενθουσιασμένος που είχε πετύχει και δεν χρειαζόταν να το περνάω άλλο. Η σκέψη ότι μπορεί να μην είμαι σε θέση να κάνω αυτό που ονειρευόμουν όλη μου τη ζωή ήταν δύσκολη. Αλλά δεν σταμάτησα ποτέ να προσπαθώ και ευτυχώς το σώμα μου κατάφερε να ανακάμψει και να με επαναφέρει. Τώρα θέλω απλώς να είμαι όσο το δυνατόν πιο fit όποτε μου ζητηθεί».