«Τα πολιτικά μηνύματα δεν έχουν καμία θέση στο Μουντιάλ»

Ο επικεφαλής του Μουντιάλ στο Κατάρ, Νασέρ Αλ Κατέρ, είναι κάθετος στη μετατροπή του σε πλατφόρμα πολιτικών τοποθετήσεων και μηνυμάτων.

Ο επικεφαλής της Ανώτατης Επιτροπής αρμόδιας για τη διοργάνωση του Μουντιάλ στο Κατάρ, Νασέρ Αλ Κατέρ, εξέφρασε την αντίθεση του με ενδεχόμενα πολιτικά μηνύματα που θα θέλουν να περάσουν οι παίκτες μέσα δράσεων τους. Πιο συγκεκριμένα, πριν από τρεις εβδομάδες, οκτώ ευρωπαϊκές χώρες αποφάσισαν να αγωνιστούν στη διοργάνωση με τους αρχηγούς τους να φοράνε περιβραχιόνιο με το ουράνιο τόξο.

Οι χώρες κατέθεσαν σχετικό αίτημα στη ΦΙΦΑ για έγκριση της κίνησης αυτής, με την Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να μην έχει απαντήσει ακόμη. Πρόκειται για την Αγγλία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Δανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελβετία και την Ουαλία. Οι χώρες είναι αποφασισμένες να χρησιμοποιήσουν το περιβραχιόνιο, ακόμα και αν το αίτημα τους δεν εγκριθεί. Μάλιστα, είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε χρηματικό πρόστιμο μπορεί να προκύψει.

Ο Νασέρ Αλ Κατέρ δεν φαίνεται να είναι πολύ σύμφωνος με τη συγκεκριμένη ενέργεια ή με αντίστοιχες που πιθανώς να “λάβουν χώρα” στο Μουντιάλ. «Απ’ όσο καταλαβαίνω, γίνονται συζητήσεις για πιθανές δράσεις και ενέργειες στο Μουντιάλ αναφορικά με πολιτικά ή κοινωνικά μηνύματα. Πρόκειται για ένα αθλητικό τουρνουά, όπου οι θεατές θέλουν να παρακολουθήσουν με σκοπό τη διασκέδαση.

Τα πολιτικά μηνύματα δεν έχουν καμία θέση στο Μουντιάλ. Δεν πρέπει να μετατραπεί η διοργάνωση σε “πλατφόρμα” μετάδοσης πολιτικών μηνυμάτων. Δεν είναι σωστό για το άθλημα. Στο τέλος της ημέρας, αν οι οπαδοί δεν καταστρέψουν τη δημόσια περιούσια και αν φερθούν σωστά, τότε είναι όλοι ευπρόσδεκτοι και δεν πρέπει να ανησυχούν για τίποτα».

Ακολούθησε μας στο Instagram για ακόμη περισσότερο υλικό από τα αγγλικά γήπεδα!