Τεν Χαγκ: «Είναι ανάμεικτα τα συναισθήματα, τους επιτρέψαμε να πιστέψουν»

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έρικ Τεν Χαγκ, μιλώντας στο BBC Sport μετά τον ημιτελικό κόντρα στην Κόβεντρι, αναφέρθηκε στα ανάμεικτα συναισθήματα που είχε.

«Είναι ανάμεικτα τα συναισθήματα. Ο τρόπος που το κάναμε δεν είναι εντάξει. Θα έπρεπε να το είχαμε διαχειριστεί καλύτερα, αλλά είναι μια τεράστια εμφάνιση. Αν αναλύσετε το παιχνίδι, ελέγξαμε 75 λεπτά, αλλά στη συνέχεια τους επιτρέψαμε να επιστρέψουν στο παιχνίδι. Πρέπει να δώσω ένα κομπλιμέντο στον αντίπαλο. Πίστεψαν αλλά εμείς τους επιτρέψαμε. Θα έπρεπε να το διαχειριστούμε καλύτερα.

«Δεν νομίζω ότι χαλαρώσαμε αλλά είχαμε πολλές αναποδιές και ίσως είναι ανθρώπινο αλλά δεν είναι αποδεκτό. Πρέπει να δείξουμε ανθεκτικότητα. Μέχρι το τέλος δείξαμε ανθεκτικότητα και αποφασιστικότητα για να κερδίσουμε στη διαδικασία των πέναλτι. Όταν έχεις τόσο πολύ τον έλεγχο θα έπρεπε να κερδίζεις εύκολα», είπε ο Ολλανδός.

Για τη νοοτροπία του: «Είμαι πάντα ήρεμος, συγκεντρώνομαι και ξέρω ότι οι παίκτες μου μπορούν να εκτελέσουν πέναλτι. Είμαι πάντα σίγουρος ότι ο Αντρέ [Ονάνα] θα πιάσει το ελάχιστο. Ήμουν αρκετά πεπεισμένος, αλλά όταν το πρώτο είναι ένα λάθος χτύπημα τότε ποτέ δεν ξέρεις».

Δεν μπορούμε να πούμε ότι αυτή η ομάδα δεν έχει σωστή νοοτροπία γιατί έδειξε χαρακτήρα σήμερα, αλλά στο τελευταίο κομμάτι υπήρξε έλλειψη πειθαρχίας.

Για το αν πρέπει να κατακτήσουν το Κύπελλο Αγγλίας για να είναι μια επιτυχημένη σεζόν: «Θέλω να το κατακτήσω. Είμαι σίγουρος ότι έχουμε καλές πιθανότητες να κερδίσουμε αυτόν τον τελικό, αν και παίζουμε με την καλύτερη ομάδα του κόσμου.

Έχουμε μια ευκαιρία όμως. Το δείξαμε αυτό αυτή τη σεζόν. Αυτή η σεζόν είχε πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά και πολλές πτώσεις. Η κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας δεν την κάνει επιτυχημένη, θέλουμε να κερδίσουμε περισσότερα. Έχουμε βρεθεί σε τρεις τελικούς σε δύο χρόνια, κάτι που είναι καλό, αλλά είχαμε πολλές αναποδιές αυτή τη σεζόν. Είχαμε πολλούς τραυματισμούς και ελπίζουμε ότι αυτοί οι παίκτες θα μπορέσουν να επιστρέψουν στον τελικό. Αν πάμε με μια ομάδα που πιστεύει, τότε έχουμε την ευκαιρία να κατακτήσουμε ένα τρόπαιο».

Για την αντιμετώπιση της Μαν Σίτι στον τελικό: «Έχουμε να αντιμετωπίσουμε την καλύτερη ομάδα στον κόσμο αλλά δείξαμε πέρυσι ότι αν εκτελέσουμε το πλάνο μας για 90 λεπτά έχουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά έχουμε μια ευκαιρία και πρέπει να την εκμεταλλευτούμε».