Τιμωρία δύο αγωνιστικών στον Ριντ της Νότιγχαμ Φόρεστ

Ο βοηθός του Νούνο Εσπιρίτο Σάντο, Στίβεν Ριντ τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές και χρηματικό πρόστιμο για την φραστική επίθεση στον Πολ Τίρνι.

Ο βοηθός προπονητή της Νότιγχαμ Φόρεστ, Στίβεν Ριντ, τιμωρήθηκε με δυο αγωνιστικές και χρηματικό πρόστιμο ύψους πέντε χιλιάδων λιρών. Ο λόγος για αυτή την ποινή ήταν η φραστική επίθεση που εξαπέλυσε κατά του διαιτητή Πολ Τίρνι, κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Λίβερπουλ.

Η απόφαση του διαιτητή να επιτρέψει λίγο παραπάνω χρόνο από ό,τι αναμενόταν για τις καθυστερήσεις στον αγώνα, που οδήγησε στο νικητήριο γκολ της Λίβερπουλ στο νεκρό χρόνο, προκάλεσε οργή στον κόσμο της Φόρεστ. Ο Ριντ, χάνοντας τον έλεγχο, έκανε μια ανεπιτυχή εκδήλωση διαμαρτυρίας εναντίον του διαιτητή.

Ο Τίρνι είπε στην αναφορά του: «Με ρώτησε για μια απόφαση και του είπα ότι θα του μιλήσω μέσα στη φυσούνα κι όχι έξω στο γήπεδο. Μετά συνέχισε να με αμφισβητεί και του επανέλαβα ότι θα του μιλήσω μέσα.

Μετά είπε ‘Κάθε εβδομάδα τα ίδια, μου***”. Του έδειξα την κόκκινη κάρτα και συνέχισε: ‘Δούλευα με όλους εσάς τους γαμ…. κάθε εβδομάδα την προηγούμενη σεζόν’. Συνέχισε να χρησιμοποιεί αντίστοιχες βρισιές και με αποκάλεσε μου… σε άλλη μια περίπτωση ενώ φεύγαμε από τον αγωνιστικό χώρο».

Οι δηλώσεις του Τίρνι επιβεβαιώθηκαν από τους βοηθούς του και από το ανεξάρτητο πάνελ που επιβλέπει τους διαιτητές, το οποίο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Ριντ ήταν ένοχος. Παρά την απολογία του βοηθού του Νούνο Εσπιρίτο Σάντο για τη συμπεριφορά του, δεν αποφεύχθηκε η επιβολή της τιμωρίας.

Πρόστιμο ύψους 75.000 λιρών επιβλήθηκε και στη Νότιγχαμ Φόρεστ.


Διαβάστε ακόμα στο eyap.gr: Συγκλόνισε ο Ριτσάρλισον: «Είχα κατάθλιψη και ήθελα να τα παρατήσω»