Τιμωρία «ορόσημο» σε οπαδό για ρατσιστική επίθεση σε βάρος του Τόνεϊ

Τιμωρήθηκε 24χρονος οπαδός, ο οποίος φερόταν πως έστειλε μήνυμα με ακραίο ρατσιστικό περιεχόμενο στον επιθετικό της Μπρέντφορντ, Ίβαν Τόνεϊ.

Τον περασμένο Οκτώβριο ο Τόνεϊ μοιράστηκε μέσω του προφίλ του στο Ίνσταγκραμ, ένα μήνυμα που έλαβε από άγνωστο αποστολέα και στο οποίο φαίνεται ο ποδοσφαιριστής να δέχεται ακραία ρατσιστική επίθεση.

Η αστυνομία ανέλαβε αμέσως την υπόθεση και κίνησε τις απαιτούμενες διαδικασίες, με σκοπό τον εντοπισμό του δράστη.

Κάνε follow τη σελίδα μας στο Instagram για περισσότερο υλικό από τα αγγλικά γήπεδα, αλλά και ποδοσφαιρικές ιστορίες που δεν θα διαβάσεις αλλού!

Τελικά ο αποστολέας του μηνύματος ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη άμεσα από τις αρχές.

Πρόκειται για τον 24χρονο Αντόνιο Νιλ, από το Μπλάιθ του Νορθάμπερλαντ, ο οποίος παραδέχτηκε πως είναι ένοχος και οδηγήθηκε στο δικαστήριο.

Η υπερασπιστική γραμμή του Νιλ επιχείρησε να περισώσει την υπόληψη του 24χρονου, αφού πρώτα ο κατηγορούμενος απολογήθηκε.

Ισχυρίστηκαν πως ο Νιλ βρισκόταν υπό την επήρεια μεγάλης ποσότητας αλκοόλ και πως συμπεριφερόταν πολύ περίεργα λόγω της απομάκρυνσής του από το οικογενειακό του περιβάλλον.

Ωστόσο το δικαστήριο και συγκεκριμένα ο δικαστής Πολ Κάρερ, έλαβαν πολύ σοβαρά την υπόθεση και έκριναν ένοχο τον Νιλ.

Μάλιστα του αποδόθηκε τιμωρία πρωτοφανής στα χρονικά! Ο Αντόνιο Νιλ κρίθηκε ένοχος για την ρατσιστική επίθεση στον Ίβαν Τόνεϊ και τιμωρήθηκε με απαγόρευση εισόδου σε οποιοδήποτε γήπεδο για τρία χρόνια.

Κάνε follow τη σελίδα μας στο Instagram για περισσότερο υλικό από τα αγγλικά γήπεδα, αλλά και ποδοσφαιρικές ιστορίες που δεν θα διαβάσεις αλλού!

Σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα του Μπρέντφορντ και του Νορθάμπερλαντ πρόκειται για «πρόστιμο ορόσημο», καθώς είναι η πρώτη φορά που αποδίδεται η συγκεκριμένη τιμωρία για τέτοιου είδους αδίκημα.

Οποιαδήποτε μορφή ρατσισμού είναι καταδικαστέα. Ο Τόνεϊ δημοσιοποίησε την επίθεση που δέχτηκε και σε συνδυασμό με την αντίδραση της αστυνομίας και την αποπομπή του κατηγορούμενου στις δικαστικές αίθουσες, αποδόθηκε δικαιοσύνη.

Η τιμωρία του Αντόνιο Νιλ, σηματοδοτεί την αφετηρία, στη μακρά διαδρομή για την καταπολέμηση του ρατσισμού. Τα γήπεδα δε χωράνε άτομα με μισαλλόδοξες απόψεις και αυτό απαιτείται να καταστεί σαφές.