Το ντεμπούτο ενός θρύλου

Σαν σήμερα το 1995, πριν από 21 χρόνια, θα κάνει ντεμπούτο στην Premier League ο άνθρωπος που αγαπήθηκε όσο κανένας άλλος στην Middlesbrough.

 

 

Ο λόγος φυσικά για τον Juninho Paulista, τον “The Little Fella”, τον άνθρωπο που άλλαξε την σύγχρονη ιστορία της Middlesbrough. Έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος στον ελεύθερο του χρόνο έπαιζε μπάλα στον δρόμο με τους πιτσιρικάδες της γειτονιάς τους.

 

testi

 

Ο Juninho θα κάνει το ντεμπούτο του σε ένα ισόπαλο 1-1 στο Riverside κόντρα στην Leeds, στο οποίο θα βγάλει την ασίστ στον Jan Åge Fjørtoft για να σημειώσει το γκολ της Middlebrough.

 

Η μεταγραφή του Juninho θεωρείται μία από τις καλύτερες στην ιστορία της Premier League, καθώς η “νεοφώτιστη” τότε Boro κλέβει μέσα από τα χέρια πολλών μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων το αστέρι της Sao Paulo και της Εθνικής Βραζιλίας.

 

Ο Juninho με το βραβείο του παίχτη της χρονιάς
Ο Juninho με το βραβείο του παίχτη της χρονιάς

 

Την σεζόν 1996/97 θα κερδίσει το βραβείο του καλύτερου παίκτη της Premier League, ενώ το 2004 θα οδηγήσει την Middlesbrough στην κατάκτηση του League Cup και έτσι θα την οδηγήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της σε μία Ευρωπαϊκή διοργάνωση.

 

https://www.youtube.com/watch?v=_4OwtEeGko8