Το Σεντ Τζέιμς Παρκ μεγαλώνει!

Οι ελπίδες της Νιούκαστλ για επέκταση του γηπέδου της αναπτερώθηκαν αφού ο σύλλογος ολοκλήρωσε με επιτυχία την αγορά ενός γειτονικού οικοπέδου.

Η έκταση, η οποία βρίσκεται πίσω από το Gallowgate End του Σεντ Τζέιμς Παρκ, του γηπέδου της Νιούκαστλ, κοντά στην παμπ Strawberry, πωλήθηκε από τον Μάικ Άσλεϊ στην εταιρεία ακινήτων Helios Real Estate and Marrico, για το ποσό των εννέα εκατομμυρίων λιρών πριν από τέσσερα χρόνια.

Υπήρχε ο φόβος ότι εάν η εταιρεία κατασκεύαζε κτίριο γραφείων ή διαμερίσματα κατοικιών, θα εμπόδιζε ενδεχομένως τη Νιούκαστλ να μπορέσει να αυξήσει τη χωρητικότητα στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» και θα ανάγκαζε τον σύλλογο να κτίσει ένα νέο μεγαλύτερο γήπεδο σε μια άλλη περιοχή.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Νιούκαστλ ενέκρινε τα σχέδια για την κατασκευή διαμερισμάτων, γραφείων και ξενοδοχείου το έτος 2019, παρά το γεγονός ότι έλαβε περισσότερες από 1.700 υπογραφές πολιτών για να ματαιωθεί το σχέδιο αυτό. Ωστόσο, ο συνιδιοκτήτης των «Καρακαξών» Μεχρντάντ Γκοντούσι, ηγήθηκε πολύμηνων διαπραγματεύσεων, οι οποίες τελικά οδήγησαν τους αξιωματούχους της Νιούκαστλ να συμφωνήσουν έτσι ώστε το οικόπεδο να περάσει στα χέρια του συλλόγου νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο Facebook για περισσότερες ειδήσεις από τον κόσμο του Αγγλικού ποδοσφαίρου!

Η έκταση αυτή είναι σημαντική για τα σχέδια επέκτασης του γηπέδου, καθώς η τοποθεσία της έδρας της Νιούκαστλ, στο κέντρο της πόλης, απαγορεύει την επέκταση άλλων τμημάτων του γηπέδου.

Η ζήτηση για εισιτήρια για τους εντός έδρας αγώνες της Νιούκαστλ έχει εκτοξευθεί από τότε που ο όμιλος που έχει τον σύλλογο και υποστηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία ολοκλήρωσε την εξαγορά του, με κάθε εντός έδρας αγώνα να είναι sold out.

Η Νιούκαστλ διαθέτει επί του παρόντος περισσότερους από 40.000 κατόχους εισιτηρίων διαρκείας, αλλά τα έσοδα της αγωνιστικής περιόδου συνεχίζουν να υστερούν σημαντικά σε σχέση με τις Άρσεναλ, Τότεναμ και Λίβερπουλ, οι οποίες έχουν επωφεληθεί είτε από τα νέα γήπεδα είτε από μια σημαντική επέκταση του γηπέδου τους, τα τελευταία χρόνια.

Διαβάστε ακόμα στο eyap.gr: Φαν Νίστελροϊ: «Δέκα φορές μικρότερη από την Γιουνάιτεντ η Λίβερπουλ»!