«Τρεις κι ο κούκος» σε αγώνα της Premier League!

Το 1993 σημειώθηκε στην Premier League η μικρότερη προσέλευση θεατών στην ιστορία του πρωταθλήματος.

 

 

Ξέρεις ποια ήταν η μικρότερη προσέλευση θεατών στην ιστορία της Premier League?

 

To Selhurst Park δεν θύμισε σε τίποτα τα παιχνίδια της Crystal Palace!

 

3.039 άτομα!

 

Το αρνητικό ρεκόρ σημειώθηκε στις 26/1/1993, στον αγώνα Wimbledon – Everton, που διεξήχθη στο Selhurst Park. Ο λόγος γι αυτό τον ασυνήθιστα μικρό αριθμό φιλάθλων?

 

Που πήγαν όλοι βρε lads?

 

Οι περισσότεροι από τους οπαδούς της Wimbledon δεν ήθελαν να ακολουθήσουν την ομάδα τους στην προσωρινή τους έδρα, το Selhurst Park. Ο αριθμός θα ήταν ακόμα μικρότερος, αν δεν ήταν οι οπαδοί των “Ζαχαρωτών” στις εξέδρες, που κάναν όπως προβλεπόταν το ταξίδι τους από το Λίβερπουλ.

 

Διαπληκτισμός στο παιχνίδι με πρωταγωνιστή τον Vinnie Jones. Καμία έκπληξη!

 

Ήταν στα μέσα της σεζόν, όταν και η Wimbledon “εκδιώχθηκε” από το πνευματικό της σπίτι, το Plough Lane, γεγονός που αγανάκτησε τους οπαδούς των Dons, που δεν θέλανε να κάνουν ούτε τα 7 έξτρα μίλια για να δουν την ομάδα τους από εκεί που συνήθιζαν τόσα χρόνια. Ευτυχώς οι 1.500 οπαδοί της Everton σώσανε κάπως το κρύο εκείνο βράδυ της Τρίτης. Αν και η δήλωση του Ian Snodin, παίχτη της Everton και σκόρερ του παιχνιδιού, δείχνει πόσο περίεργη ήταν η νύχτα εκείνη:

 

 

«Αφού σκόραρα, θυμάμαι έτρεξα δεξιά για να πανηγυρίσω με τους φιλάθλους μας και έπρεπε να κάνω περίπου έναν ολόκληρο γύρο στο γήπεδο για να συναντήσω τον πρώτο φίλαθλο στις εξέδρες»!

 

 

Ο Ian Snodin αφού σκόραρε με πίσω του το …τίποτα!

 

Για την ιστορία, το παιχνίδι τελείωσε 1-3, αν και οι Dons τερμάτισαν έναν πόντο πιο πάνω από τους Τoffees στην μέση της βαθμολογίας εκείνη την χρονιά. Παρακάτω τα στιγμιότυπα του αγώνα:

 

 

Συντάκτης: Κωνσταντίνος Τσιλιμπίου