Τσέλσι: Όσο περισσότερα τα «μηδενικά», τόσο μεγαλώνουν τα προβλήματα!

Σχεδόν ένα μήνα μετά την αλόγιστη σπατάλη χρημάτων στο χειμερινό μεταγραφικό παράθυρο, η Τσέλσι συνεχίζει να απογοητεύει με τις εμφανίσεις της. Σίγουρα, το διάστημα είναι μικρό, όμως είναι ικανό ώστε να πείσει και τον… τελευταίο ότι οι ακριβές αγορές δεν είναι πανάκεια, αλλά μάλλον ένα «δίκοπο μαχαίρι». Πόσο μάλλον αν δεν γίνονται βάση πλάνου, αλλά στα… κουτουρού.

Η Τσέλσι «τάραξε» τον χώρο του ποδοσφαίρου με τις μεταγραφές κατά τη διάρκεια του χειμερινού μεταγραφικού παραθύρου, οι οποίες ήρθαν να προστεθούν σε μία μακρά λίστα αγορών που έχει πραγματοποιήσει ο σύλλογος στην εποχή Μπόελι.

Οι «μπλε» από το καλοκαίρι του 2022 έχουν ξοδέψει περισσότερα από 600 εκατομμύρια δολάρια σε αγορές παικτών που ήρθαν με μεγάλες προσδοκίες στο Λονδίνο. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Έντσο Φερνάντες, το «wonderkid» Μιχάιλο Μούντρικ, ο Ραχίμ Στέρλινγκ, ο Μαρκ Κουκουρέγια, ο Γουέστλι Φοφανά και η λίστα συνεχίζεται.

Αναμφίβολα, ο Τοντ Μπόελι δεν φοβάται να ξοδέψει για να αποκτήσει ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην αγορά και παίκτες που το μέλλον τους προμηνύεται λαμπρό. Ωστόσο, το πρότζεκτ αυτό μοιάζει ως τώρα να μην λειτουργεί και ευλόγως εγείρονται ερωτήματα για το κατά πόσον υπάρχει ένα πλάνο ή οι «μπλε» κινούνται στα… κουτουρού.

Αυτή την στιγμή (λίγο πριν το ματς με την Τότεναμ), η Τσέλσι είναι στη 10η θέση της βαθμολογίας και το πιθανότερο σενάριο είναι να μείνει εκτός Champions League της επόμενης σεζόν, αφού οι εμφανίσεις της αντί να βελτιώνονται… χειροτερεύουν. Η «αποτυχία» των «μπλε» εντός των τεσσάρων γραμμών είναι η τρανή απόδειξη ότι οι ακριβές αγορές δεν εγγυώνται την επιτυχία.

Όσο υγεία κι αν βγάζει μία ομάδα διοικητικά, η εικόνα του αγωνιστικού χώρου είναι αυτή που μένει στο τέλος και σε αυτό η Τσέλσι παίρνει κάτω από την βάση.

Δεν είναι υπερβολή, να πούμε ότι αυτές οι αγορές είναι που κάνουν την αποτυχία να μοιάζει ακόμα πιο μεγάλη. Οι μεταγραφές πάντα αυξάνουν τις προσδοκίες, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μεταγραφές που χρειάστηκε να μπει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Αυτή την στιγμή κάτι πάει στραβά στον «πλανήτη Τσέλσι». Κάπου αρμενίζει στραβά, γιατί σίγουρα ο γιαλός είναι εντάξει! Όταν το καλοκαίρι ο Τούχελ βρέθηκε στην προπόνηση της ομάδας και δεν αναγνώρισε το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας κάτι πάει στραβά. Αλήθεια, πόσοι θυμάστε ότι ο Ντένις Ζακάρια