Τσέλσι: Προ των πυλών ο νέος τεχνικός διευθυντής

Σε νέα σελίδα προχωρά η Τσέλσι, βρίσκοντας τον αντικαταστάτη του Πετρ Τσεχ για την θέση του τεχνικού διευθυντή.

Η Τσέλσι βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο, προσπαθώντας να βρει εκ νέου τα πατήματα της σε Πρέμιερ Λιγκ και Ευρώπη, μετά το μέτριο έως κακό ξεκίνημα. Ο Γκρέιαμ Πότερ έχει αρκετή δουλειά στη νέα του ομάδα, με τα πρώτα αποτελέσματα να είναι ενθαρρυντικά.

Για την υλοποίηση του έργου αυτού, η διοίκηση των Λονδρέζων έχει βγει στην αγορά για την αναζήτηση τεχνικού διευθυντή. Ο προηγούμενος, θρύλος της Τσέλσι, Πετρ Τσεχ αποχώρησε το καλοκαίρι μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας της ομάδας, παρά την θέληση του Τοντ Μπόλι να τον κρατήσει.

Πολλές προσπάθειες έγιναν, ανάμεσα τους ο Μάικλ Έντουαρντς πρώην τεχνικός σύμβουλος της Λίβερπουλ, που όμως απέτυχαν. Το όνομα που ακούγεται περισσότερο τις τελευταίες ώρες, είναι αυτό του Κρίστοφερ Βίβελ. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε η Telegraph, θα γίνει συνάντηση με τον σύλλογο τις επόμενες ημέρες.

Ο Βίβελ, απαλλάχθηκε από τα καθήκοντα του στην Λειψία την Παρασκευή, αφού όπως ανακοίνωσε ο γερμανικός σύλλογος «υπήρχαν διαφωνίες σε αντίθετες απόψεις». Αποτέλεσε σημαντικό κρίκο στο «μπάσιμο» της Red Bull στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ξεκινώντας το 2015 από την Σάλτσμπουργκ, φτάνοντας στην Λειψία το 2020.

Ο 35χρονος σκάουτερ, μπορεί να προσφέρει πολλά στην Τσέλσι, με το κύριο στόχο του να είναι ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός της ομάδας σύμφωνα με τις αρχές και την φιλοσοφία του συλλόγου. «Θα ήθελα να το εξηγήσω με αυτόν τον τρόπο. Οι προπονητές σκέφτονται από το ένα παιχνίδι στο άλλο, οι αθλητικοί διευθυντές σκέφτονται από τη μια μεταγραφική περίοδο στην άλλη, οι τεχνικοί διευθυντές σκέφτονται τρεις μεταγραφικές περιόδους μπροστά», είχε πει χαρακτηριστικά στο παρελθόν.

Επίσης, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην συμφωνία για την μελλοντική μεταγραφή του Ενκουνκού στην Τσέλσι.