Βιεϊρά: «Δεν παίρνουν τις ίδιες ευκαιρίες οι μαύροι προπονητές»

Την άποψη του ότι οι ομάδες πρέπει να δίνουν περισσότερες ευκαιρίες σε μαύρους προπονητές εξέφρασε ο Πατρίκ Βιεϊρά.

Ένα ιδιαίτερο θέμα θέλησε να θίξει ο Πατρίκ Βιεϊρά.

Ο προπονητής της Κρίσταλ Πάλας παραχώρησε πρόσφατα συνέντευξη, όπου, αναφέρθηκε στην τεράστια διαφορά που υπάρχει στο ποσοστό ανάμεσα σε μαύρους ποδοσφαιριστές και προπονητές.

Ειδικότερα, όσον αφορά την Πρέμιερ Λιγκ, το 43% των ποδοσφαιριστών είναι μαύροι, με τον Γάλλο να αποτελεί τον μοναδικό στην κατηγορία των προπονητών.

«Όταν βλέπεις τα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα του κόσμου και παρατηρείς τον αριθμό των μαύρων προπονητών στην πρώτη ή την δεύτερη κατηγορία, δεν είναι αρκετός,» είπε αρχικά ο Βιεϊρά στο BBC.

«Δεν δίνονται πολλές ευκαιρίες. Δεν υπάρχει επικοινωνία από τους μαύρους ποδοσφαιριστές προς τους ανθρώπους που παίρνουν σημαντικές αποφάσεις εντός της ομάδας».

«Αλλά γενικά πιστεύω ότι οι πόρτες δεν είναι ανοικτές για εμάς να κάνουμε αυτό που μπορούμε όσον αφορά το κομμάτι της προπονητικής. Όταν μιλάω για προπονητική, εννοώ όλη την ομάδα (το τεχνικό επιτελείο), αλλά επίσης μιλάω και για το μεγαλύτερο επίπεδο».

«Πρέπει να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες για να αποδείξουμε ότι είμαστε τόσο καλοί όσο και όλοι οι άλλοι,» ολοκλήρωσε ο άλλοτε εμβληματικός αρχηγός της Άρσεναλ.