Για την σχέση του με τον Αρτέτα στην Άρσεναλ μίλησε ο Γκεντουζί

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε πρόσφατα ο Ματέο Γκεντουζί, με την Άρσεναλ, φυσικά, να κάνει την εμφάνιση της.

Θυμάστε τον Ματέο Γκεντουζί, έτσι;

Το καλοκαίρι του 2018, η Άρσεναλ έβγαλε από τα ταμεία της οκτώ εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει, με τον νεαρό να αποτελεί – τότε – μια από της πρώτες μεταγραφές του Ουνάι Έμερι, που τώρα επέστρεψε στην Αγγλία.

Το πρώτο διάστημα φάνηκαν κάποια δείγματα του ταλέντου του, ωστόσο, εύκολα μπορούσε να παρατηρήσει κανείς τον έντονο και παρορμητικό του χαρακτήρα.

Με την έλευση του Μικέλ Αρτέτα, η πορεία του 23χρονου κεντρικού μέσου θα άλλαζε εντελώς. Η σχέση του με τον Βάσκο προπονητή πέρασε από χίλια κύματα, με αποκορύφωμα το παιχνίδι στην έδρα της Μπράιτον (όπου άρπαξε τον Μωπαί από τον λαιμό), τον Ιούνιο του 2020.

Από τότε, ακολούθησε ένας δανεισμός στην Χέρτα (2020-21) και ένας ακόμη στην Μαρσέιγ (2021-22), πριν αποχωρήσει οριστικά, το περασμένο καλοκαίρι, για τους Μασσαλούς.

Πλέον, τόσο ο ίδιος, όσο και η Άρσεναλ έχουν βρει την… ηρεμία τους, με τον Γκεντουζί να παραχωρεί πρόσφατα συνέντευξη, κάνοντας αναφορά στον πάλαι ποτέ προπονητή του.

«Οι δημοσιογράφοι χρησιμοποίησαν αυτή τη δικαιολογία (το περιστατικό με τον Μωπαί) για να πουν ότι είχαμε κακή σχέση και ότι αυτός ήταν ο λόγος που σταμάτησα να παίζω και εν τέλει, έφυγα από την Άρσεναλ,» είπε αρχικά.

«Καμία σχέση. Ήταν μια χειρονομία όπως πολλές άλλες στον αγωνιστικό χώρο. Υπάρχει πολλή ένταση μερικές φορές, πολλά προβλήματα στο γήπεδο. Σε κάθε περίπτωση, δεν είχε να κάνει σχέση με όλα αυτά».

«Προτιμούσε άλλους παίκτες και σέβομαι αυτή την απόφαση. Γι’ αυτό, τελικά, αποφάσισα να φύγω, επειδή ήμουν ακόμη νέος, χρειαζόμουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής για να συνεχίσω να εξελίσσομαι. Το πιο σημαντικό είναι να παίζεις όταν αγωνίζεσαι,» ολοκλήρωσε.