Wolves Kavalas: Οι Έλληνες «Λύκοι» ανοίγονται στους ΕΥΑΠ

Μια ξεχωριστή συνέντευξη από τους ΕΥΑΠ με τους «Wolves Kavalas», μια μικρογραφία των «Wanderers» στην Καβάλα που στοχεύουν σε επίσημη συνεργασία με τους «Λύκους» της Αγγλίας.

 

Όλα τα μεγάλα πράγματα ξεκινούν από ένα όνειρο. Το όνειρο του Βασίλη Κούτλα λοιπόν, ήταν να φέρει τη «Wolves» στην Ελλάδα. Ο μεγάλος στόχος του είναι να το κάνει με κάθε επισημότητα, δημιουργώντας μια συνεργασία που ξεπερνά τα σύνορα. Μέχρι να γίνει αυτό όμως, ο προπονητής και πρωτομάστορας του Συλλόγου, έχει αφιερωθεί στο να φέρει τους «Λύκους» στην Ελλάδα, έστω και μεταφορικά και το πλάνο είναι σε εξέλιξη.

Κάπου στην Καβάλα, υπάρχουν μερικοί ρομαντικοί θαυμαστές της Wolves, οι οποίοι πήγανε την αγάπη τους ένα βήμα παραπέρα και θέλουν να βλέπουν το σήμα με τον «Λύκο» και στη χώρα μας. 30 χρόνια μετά την ίδρυση της ομάδας, οι Έλληνες «Λύκοι» ανοίγονται για πρώτη φορά δημοσίως στο ελληνικό κοινό μέσα από τους Έλληνες Υποστηρικτές Αγγλικού Ποδοσφαίρου.

 

 

 

Πως προέκυψε το «Wolves Kavalas»;

«Από το 1990, είχα κάνει μια ομάδα ανεξαρτήτων και έπειτα διοργάνωσα πρωταθλήματα ανεξαρτήτων ομάδων, με το όνομα «Wolves Kavalas». Και το 2008 αποφασίσαμε να ενταχθούμε σαν Σύλλογος στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Καβάλας. Μας άρεσε το όνομα «Wolves», επειδή ο λύκος είναι σύμβολο ομαδικότητας, καθώς ό,τι κάνει το κάνει ομαδικά. Έτσι, θεωρήσαμε ότι αυτό το όνομα ταιριάζει σε μια ομάδα, στην οποία όλοι πρέπει να εργάζονται ομαδικά και όχι μεμονωμένα. Επίσης, εγώ προσωπικά πάντα θαύμαζα τη Wolves και την παρακολουθούσα ακόμα και όταν έπαιζε στις μικρότερες κατηγορίες».

Έχετε ως στόχο να έρθετε σε επαφή με τον Σύλλογο, ώστε να ξεκινήσει μια επίσημη συνεργασία ανάμεσά σας;

«Εμείς εδώ και χρόνια ψάχνουμε τρόπο για να έρθουμε σε επαφή με τη Wolves της Αγγλίας και φυσικά αν υπάρχει η θέληση από εκείνους, θα θέλαμε να ξεκινήσει μια συνεργασία και οι «Wolves Kavalas» να γίνουν το «παιδί» της official Wolves. Να υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ μας, ώστε να προμηθευόμαστε και υλικό, ρουχισμό και ό,τι άλλο χρειάζεται για να θεωρούμαστε πως είμαστε μια ομάδα θυγατρική της Wolves. Το μεγάλο μας όνειρο είναι κάποια στιγμή στο μέλλον να καταφέρουμε να πάμε στην Αγγλία και να παίξουμε έναν φιλικό αγώνα με τη Wolves, αν φυσικά καταφέρουμε να δημιουργήσουμε μια αρκετά ανταγωνιστική ομάδα».

Υπάρχουν ακαδημίες στον Σύλλογο;

 «Όχι, ακόμα δεν υπάρχουν ακόμα ακαδημίες. Βασικός μας στόχος, πάντως, είναι να έρθουμε σε επαφή με τη Wolves της Αγγλίας και με βάση τις αρχές και τις υποδομές που έχουν οι «Wanderers» να δημιουργήσουμε ακαδημίες. Να δημιουργηθεί δηλαδή μια σύνδεση μεταξύ μας και ό,τι νέο ταλέντο βγαίνει από τη χώρα μας να έχει τη δυνατότητα να πηγαίνει εκεί. Αν μπορούσαμε να συνδεθούμε με κάποιον τρόπο με τον Σύλλογο, να έρθουμε δηλαδή σε επαφή για να τους εξηγήσουμε την ιδέα μας, θα ήταν πολύ καλό».

 

 

 

– Σχετικά με τα αποδυτήρια και τον ρουχισμό…

«Ο σχεδιασμός των αποδυτηρίων είναι δικιά μου έμπνευση και τα έκανα μόνος μου. Τα βαψίματα, οι πάγκοι, τα σχέδια… Και προσπαθούμε να τα κάνουμε ακόμα καλύτερα. Αν είχαμε και μεγαλύτερο χώρο θα ήταν ακόμα πιο ωραία τα πράγματα. Φυσικά, θα ήταν ιδανικό αν καταφέρναμε να προμηθευόμαστε τα αυθεντικά ρούχα του Συλλόγου, γιατί θέλουμε αυτά που φοράμε να είναι γνήσια και να μη προσπαθούμε απλά να κάνουμε μπαλώματα, οπότε αυτός είναι ένας στόχος».

Σε ποιες εγκαταστάσεις στεγάζεται η ομάδα;

«Το δημοτικό γήπεδο Καβάλας, στο Χαλκερό. Εκεί υπάρχουν δυο γήπεδα και στη μέση είναι τα αποδυτήρια. Στο ένα γήπεδο κάνουμε προπονήσεις και στο άλλο παίζουμε τους αγώνες. Στις ίδιες εγκαταστάσεις βέβαια, στεγάζονται ακόμα τρεις ομάδες της Καβάλας».

 

– Γιατί να έρθει ένας παίκτης στη Wolves Kavalas; Θα πρέπει να είναι υποστηρικτής της Wolves;

«Δεν χρειάζεται να υποστηρίζει κανείς τη Wolves για να έρθει στην ομάδα. Απλά να γνωρίζει ότι η ομάδα έχει μια ταυτότητα, η οποία ταυτίζεται με τις δικές μας ιδέες. Η ομάδα αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος. Φέτος, είχαμε τη δυνατότητα να ανέβουμε κατηγορία, αλλά λόγω του κορωνοϊού έχουν σταματήσει και οι προπονήσεις και οι αγώνες του πρωταθλήματος».

Ο Βασίλης Κούτλας πάντως, δεν μένει μόνο στο αγωνιστικό και οργανωτικό κομμάτι των «Λύκων». Μέσα στις επιθυμίες του είναι να δημιουργηθούν και κάρτες φιλάθλου για τους Έλληνες φίλους της ομάδας, ώστε να μπορούν να ταξιδέψουν στο Molineux για να παρακολουθήσουν κάποιον αγώνα. Κάτι που γίνεται ήδη δηλαδή με φιλάθλους άλλων Συλλόγων, όπως η Liverpool, η Manchester United και η Arsenal. Θα γίνουν τα όνειρα των Ελλήνων «Λύκων» πραγματικότητα;

 

 

(Όλες οι φωτογραφίες είναι από το προσωπικό αρχείο του Βασίλη Κούτλα).

Συντάκτης: Σωκράτης Μεταλίδης